Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansările Editurii Paladin la Gaudeamus 2015

18.11.2015 @ 10:00 pm - 22.11.2015 @ 8:00 pm

    Sâmbătă 21 noiembrie, ora 16:30, standul editurii Paladin, nr. 32
Lansare SF&F: Marțianul de Andy Weir și Calea Regilor de Brandon Sanderson
Participă: Iulia Anania (traducător), Michael Hăulică (coordonatorul seriior SF&F de la editura Paladin), Florin Stanciu (scriitor de SF, doctor în biologie, membru al Societății Române de Science Fiction și Fantasy), Ionuț Bănuță (artist și jurnalist)

    Sâmbătă 21 noiembrie, ora 17:00, standul editurii Paladin, nr. 32
Lansări Crime: Prizonierii raiului de James Lee Burke și Sânge de piatră de Frances Fyfield
Participă: Oana Chițu (traducătoare) și Horia Nicola Ursu (coordonatorul colecțiilor Crime și Noir)

    Noutăți SF&F la Gaudeamus
GOODREADS CHOICE AWARD PENTRU CEL MAI BUN ROMAN SF (2014)

Marțianul

Andy Weir

Vezi cartea

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?

Citește un fragment din carte pe Blogul unei cititoare de cursă lungă.

– Traducere din limba engleză de Iulia Anania

– hardcover, 424 p, 140×210 mm

– ISBN 978-606-8673-05-9

Cartea întâi din “Arhiva luminii de furtună”

Calea regilor

Brandon Sanderson

Vezi cartea

„Talentul scriitoricesc al lui Sanderson şi forţa narativă pură m-au captivat pe tot parcursul poveştii. Prin Calea regilor, Sanderson se impune ca una dintre figurile preeminente ale genului fantastic, iar numele lui va sta alături de cele ale lui Tolkien, Leiber, Moorcock, Robert Jordan şi George R.R. Martin. Recomand această carte fără rezerve şi consider că va deveni unul dintre reperele literaturii fantasy, la care se va raporta întreaga suită de romane scrise de aici înainte.“

Rob H. Bedford, SFFworld.com

„Sanderson scrie cu pasiune, iar acest lucru se oglindeşte în personajele pe care le creează şi care par a prinde viaţă dincolo de paginile cărţii.“ sfsite.com

De acelaşi autor a mai apărut:

Sufletul împăratului 

În curs de apariţie:

Elantris

– Traducere din engleză de Ana Veronica Mircea

– hardcover

– ISBN 978-606-93846-3-3

    Noutăți Crime la Gaudeamus
Un nou caz al detectivului Robicheaux

Prizonierii raiului

James Lee Burke

Vezi cartea

Dave Robicheaux a renunţat la cariera de detectiv, a câştigat bătălia cu alcoolul şi a părăsit New Orleans-ul, mutându-se împreună cu soţia lui în zona mlăştinoasă a Louisianei, unde şi-a deschis un magazin pescăresc.

Liniştea cuplului este însă curând tulburată odată cu prăbuşirea unui misterios avion în apele Golfului, care aduce în viaţa lor o fetiţă cu un trecut nefericit. Dar acesta este doar începutul unui şir de crime şi trădări. Robicheaux se vede nevoit să îi înfrunte pe Bubba Rocque, un individ brutal pe care îl cunoaşte încă din copilărie, şi pe soţia acestuia, o femeie atrăgătoare, dar malefică.

Într-o lume izolată, unde legea celui mai puternic are de multe ori întâietate în faţa adevăratelor legi, Robicheaux şi cei pe care îi iubeşte par a fi copleşiţi de valul de violenţă abătut asupra lor.

– Traducere din limba engleză şi note de Oana Chiţu

– hardcover, 368 p, 110×180

– ISBN 978-606-93846-7-1

Paladin BLACK Pocket

Sânge de piatră

Frances Fyfield

Vezi cartea

Marianne Shearer, o avocată aflată la apogeul carierei, respectată de colegii de breaslă şi adorată de clienţii pe care îi apără, se sinucide, aparent fără niciun motiv.

Ultimul ei client a fost achitat, iar verdictul a contribuit din plin la moartea martorului principal al acuzării. A fost avocata cuprinsă de remuşcări? Oare viaţa ei privată – liniştită, ba chiar aparent ternă – ascundea un secret?

Peter Friel, un confrate încăpăţânat, e hotărât să afle dacă ultimul proces ascunde motivul sinuciderii Mariannei. Stenogramele vor scoate la iveală amănunte interesante, dar cheia adevărului se află la un alt martor, ale cărui dezvăluiri ar putea avea consecinţe extrem de grave.

– Traducere din limba engleză de Iulia Dromereschi

– hardcover, 360 p, 110×180

– ISBN 978-606-93510-1-7

 

Târgul Internaţional de Carte de învățătură GAUDEAMUS 2015 – detalii, evenimente, program

Details

Start:
18.11.2015 @ 10:00 pm
End:
22.11.2015 @ 8:00 pm
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Editura Paladin
Website:
http://www.editura-paladin.ro

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone:
021 202 5700
Website:
http://www.romexpo.ro