Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Lectură de Joi” în Grădina de citit. A cincea ediție

11.09.2014 @ 7:00 pm - 9:00 pm

JOI, 11 Septembrie 2014, de la orele 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane București (BMB), vor lectura pentru public Augustin Cupșa, Ana Săndulescu și Marius Gabor. Accesul la eveniment este gratuit și se poate face cu începere de la 18:30.

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană București la un nou eveniment de lectură publică. După primele două ediții superbe, în care publicul a asistat la o experiență inedită alături de scriitori consacrați și debutanți, reamintind că le primele ediții au avut au fost invitați Doina Ruști, Sorin Lucaci, Dana Nedelecu, Nora Iuga, T.S. Khasis, Diana Bădica, Filip Florian, Veronica D. Niculescu. Daniel Coman, Răzvan Țupa, Teodora Gheorghe și Dan Mihuț.

Despre invitații celei de­-a V­-a ediții:

Ana Săndulescu s­-a născut în Bârlad, la 25 mai 1989. A absolvit masteratul economic Managemenul Organizaţiilor, în cadrul universităţii Alexandru I. Cuza, Iaşi. Fragmente de proză din primul manuscris, Anamneza, au apărut în revistele literare: Acolada, Lykeion, Revista Nouă, Hyperion, Absolut Cultural, Tiuk!, Zona Literară. A fost membră a cenaclului Salonul de Literatură Zero+ din Iași. În prezent, duce viaţă de corporatistă, dedicându-­se jobului şi buticului, iar, în timpul liber, joacă tenis, şah şi scrie la al doilea manuscris, Ultimul Trip.

Marius Gabor s­-a născut la 18 August 1972, în Suceava şi este absolvent al Facultăţii de Drept. Desemnat câştigător al concursului de debut literar Incubatorul de Condeie, ediţia 2013 (secţiunea Proză scurtă), Marius debutează în 2014 cu volumul Amor de dragul ploii la Editura Karth.

Augustin Cupșa (n. 1980) a publicat în 2006 romanul Perforatorii în urma câștigării concursurilor pentru manuscrise organizate în paralel de USR și Cartea Românească și a primit ulterior mai multe premii și nominalizări. După ce a câștigat premiul HBO pentru scenariu de scurt metraj („Trenul către București pleacă de la linia 3”) și a intrat în finala concursului de scenarii de lung metraj al Festivalului International de Film Anonimul („Oh, Johnny, oh!”), a început să colaboreze ca scenarist cu diverse televiziuni și case de productie – TVR, HBO, MediaPro Pictures, Film Factor. A susținut lecturi în țară, la colocviile anuale ale tinerilor scriitori și în Berlin, Istanbul, Beirut și a primit bursa European Alliance for Television and Culture. În 2011, a revenit la literatură cu Profesorul Bumb și Macii Suedezi pentru care a fost nominalizat la gala Tânărul Prozator al Anului, iar în 2013 a beneficiat de o rezidență de autor în Austria. Prozele sale au fost incluse în antologii și traduse în germană, slovenă, suedeză, franceză și turcă. Marile bucurii și marile tristeți este cel mai recent volum al său, apărut la editura Trei.

Moderatorul acestei ediții este Andrei Zbîrnea, (n. 1986). Absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti), Andrei este redactor­-şef al revistei culturale SemneBune.ro şi manager de proiect al Concursului de debut literar Incubatorul de Condeie (IDC). Publică poezie în mai multe reviste literare (Zona Nouă, Tribuna, Conta, Zona Literară, Tiuk! Etc.) şi volumul de poeme Rock în Praga (2011, Herg Benet). Pregăteşte pentru toamna lui 2014 o nouă carte: #kazim ­- contemporani cu primăvara arabă.

Lectura de joi” este un program cultural organizat de Agenția culturală AdLittera printr­-o serie de 6 întâlniri, într­-un cadru colocvial și informal, pentru publicul rezident bucureștean cu scriitorii consacrați şi debutanți.

Scopul acestui program este, în primul rând, de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura să nu mai fie identificată cu o nișă a elitelor, scriitura fiind într­-adevăr un act artistic care nu este la îndemâna oricui, dar lectura poate deveni o obișnuință dacă o plasăm într­-un mediu confortabil.

Așadar, vă invităm de la 18:30 la „Lectura de Joi”, 11 Sept., care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane București, în „Grădina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4.

Cum stă bine oricărei comunități online, vă invităm pe pagina FB pentru „like”, „share” și „comment”.

Reamintim că din 14 Aug. 2014, în fiecare joi, de la orele 19.00 pînă la 21:00, timp de 6 (șase) ediții, agenția AdLittera organizează „Lectura de Joi”, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane București.

________________________________________________________________________________

­­­­­

La prima ediția a lecturii publice, Joi, 14 Aug., au fost invitați scriitoarea Doina Ruști, poetul Sorin Lucaci și Dana Nedelecu. Foto: aici.

La a doua ediție, pe 21 Aug., publicul a avut plăcerea de a asculta poezie și proză în lectura autorilor Nora Iuga, T.S. Khasis și Diana Bădica. Foto: aici.

A treia ediție, moderată de Luminița Corneanu, a avut ca invitați pe Filip Florian, Veronica D. Niculescu și Daniel Coman. Foto: aici.

Ediția a V­-a dedicată poeticii și poeziei contemporane românești a fost moderată de Ion-Valentin Ceaușescu si a avut ca invitați pe Răzvan Țupa, Teodora Gheorghe și Dan Mihuț. Foto: aici.

____________________________________________________________________________

­­­­­

Lectură publică recomandată de: Radio România Cultural, Radio SPT FM, SemneBune.ro, ObservatorulCultural.ro, Bookblog.ro, Filme­cărți.ro, Bookaholic.ro, AmDoar18ani.ro, Ceașca de cultură, SerialReaders.com, Agenția de Carte, BusinessWomen.ro, România pozitivă, Revista de povestiri, tiuk, Revista de suspans. AdLittera este unica agenție din mediul cultural, dedicată cu precădere palierului editorial, care oferă o platformă comunitară formată din produse și servicii culturale, revistă și media socială proprietară.

Organizer

Agenția AdLittera
Phone
031 801 0835; 0748 221 027
Email
office@adlittera.com
View Organizer Website

Venue

Biblioteca Metropolitana
Tache Ionescu 4
Bucuresti, România
+ Google Map