Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Mărturii despre daruri şi prieteni cu George Banu şi invitaţii lui

28.10.2015 @ 5:00 pm - 6:00 pm

Miercuri, 28 octombrie, de la ora 17.00 la Teatrul Metropolis are loc un eveniment marca Yorick pornind de la volumul Parisul personal. Casa cu daruri semnat de George Banu.

George Banu, Felix Alexa, Monica Andronescu, Constantin Chiriac, Marina Constantinescu, Mihaela Marin ne împărtăşesc mărturi despre daruri şi prieteni.

Un dar împlinit e o bucurie reciproc împărtăşit.

Casa cu daruri este o poveste despre Parisul personal al lui George Banu, dar de data asta Parisul din apartamentul lui, în care trăiesc toate poveştile pe care le-a strâns într-o viaţă. Poveşti din care fac parte oameni  şi spectacole, dar mai ales întâlniri în diverse părţi ale lumii, luate cu sine, în chip de daruri, din oraşele prin care a treut  şi care, odată aduse în apartamentul de la Paris au făcut să se oprească timpul în loc de mai multe ori. Fotografiile Mihaelei Marin însoţesc în acest al doilea volum al “Parisului personal” poveştile pe care obiectele le poartă cu sine. Volumul este o continuare a lucrării “Parisul personal. O autobiografie urbană”.

casa cu daruri george banu
“Nu mă pot despărţi de “figură” – “abstracţia” nu mă atrage – şi o caut peste tot, încerc să mi-o aliez  şi caut să o interpretez, oricum, oriunde, sub toate ipostazele. În adept al “figurii” mi-am epuizat spaţiul vital fără a mă resemna să eşuez în “monoteismul” colecţionarului, m-am dispersat  şi pierdut, sfârşind prin a face din apartamentul meu un autoportret. Vizitându-l mă recitesc. Dar nu mă îngrozesc, nici nu mă iubesc. Răsfoiesc acest maculator al vieţii unde poteci  şi drumuri se încrucişează în dezordine, iar eu mă recunosc în rătăcirile pe care le constat. Eu l-am constituit, eu îl interpretez. Apartamentul personal e o instalaţie.” George Banu