Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meet The Writer – Sâmbătă, 25 noiembrie, Gaudeamus 2017

25.11.2017 @ 12:00 pm - 2:00 pm

Sâmbătă, între 12.00 și 14.00, cititorii sunt invitați să cunoască autorii români de la Nemira în standul editurii de la târgul de carte Gaudeamus 2017, unde aceștia vor da autografe: Florin Chirculescu, Ovidiu Eftimie, Adrian Mihălțianu, Florin Stanciu, Iulian Tănase, Mara Wagner și Elena Vlădăreanu. 

Greva păcătoșilor, de Florin Chirculescu

Anul 632. Profetul Mahomed e pe moarte, chinuit de o boală misterioasă. Sahib, tabib-ul în care îşi pune toată încrederea, membrul comunităţii de evrei din Madīnat al-Nabī, scrie o poveste dictată de forţe necunoscute. Eroii ei, doi fraţi gemeni dintr-un alt timp, plănuiesc o escaladă.

Anul 2013. Sahib şi Mesneras trăiesc în Bucureşti şi visează să urce pe Nanga Parbat. Unul e un medic, prins în lanţul nemilos al sistemului medical corupt. Celălalt e un agent secret cu misiuni bizare, printre care şi una vizându-l pe propriul frate. Comunică între ei mai ales „pe calea blestemului“ şi îi unesc un corb, o carte şi un vis.

Comandă: 

_
Bacalaureat, de Ovidiu Eftimie

O nouă aventură din universul romanului Arhanghelul Raul.

Necazurile se ţin lanţ de subinspectorul Petre Popescu. După ce a fost dat afară din SRI pentru că a luat o şpagă în timp, acum este pus în faţa unei decizii extrem de complicate: să supravegheze un post-uman tranchilizat, a cărui trezire ar însemna sfârşitul lumii aşa cum o ştim sau să ajute doi ţigani să oprească o invazie extraterestră care ar însemna tot sfârşitul lumii aşa cum o ştim, dar cumva diferit.

Comandă: 

_
Epoca inocenței, de Adrian Mihălțianu

Europa e răvăşită de naţionalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranţe, vieţi. Omenirea porneşte spre Marte şi priveşte chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare.

Oamenii se transformă treptat în cyborgi. Oraşele, în stupuri. Planeta, într-o fierbinte tablă de şah a unei imense conspiraţii. Mai există loc pentru libertate, pentru iubire, pentru visuri?

Încotro ne va purta tehnologia în următorii treizeci de ani?

O carte pentru toţi cei care vor să arunce o privire în viitorul nostru imediat.

Comandă:

_
Omnium, de Florin Stanciu

În trecut, Pământul a fost distrus de un obiect necunoscut numit Spinul lui Dumnezeu. În prezent, pe Staţia de Explorare a Portalului 2, Axxe Kaer e solicitat de PHIL, entitate superinteligentă artificială şi custodele staţiei, să elucideze apariţia unei capsule misterioase ieşite din portalul legat de o gaură de vierme. Deşi călătoria fiinţelor vii prin portaluri e imposibilă, capsula prezintă semne vitale.

Comandă: 

_
Melciclopedia, de Iulian Tănase

Plină de jocuri de cuvinte şi cu numeroase trimiteri culturale, Melciclopedia este o aventură a imaginaţiei, a erudiţiei şi a spiritului ludic.

Într-o dimineaţă de toamnă, Melcul Prinţ şi-a dat seama că nu ştie cine este. Convins că fiecare dintre noi este mai mult decât un simplu nume, porneşte în aventura vieţii sale, cea mai mare aventură a oricărui erou: descoperirea de sine.

Comandă:

_
În spatele blocului, de Mara Wagner

Pentru toţi copiii din anii ’80, în spatele blocului începea o lume în sine, cu jocuri, prietenii, cutume şi reguli proprii. În spatele blocului îţi dădeai întâlnire prin biletele trimise „cu poşta“ prin prieteni şi „ţi se cerea prietenia“, tot acolo săreai coarda, jucai elasticul, leapşa, hoţii şi vardiştii. Pentru mulţi dintre adulţii de azi, mare parte din copilăria şi adolescenţa în comunism s-a petrecut în spatele blocului, nu doar la cozi pentru alimente pe cartelă şi învăţat pentru examenul de treaptă. În spatele blocului nu erau parcările pline de maşini de azi, erau comunităţi de copii mai mari şi mai mici, de adulţi şi bătrâni, o lume a socializării greu de înţeles pentru indivizii solitari ce am ajuns douăzeci şi ceva de ani mai târziu.

Comandă:

_
Bani. Muncă. Timp liber., de Elena Vlădăreanu

„Bani. Muncă. Timp liber” este volumul cel mai direct al Elenei Vlădăreanu, cel mai apropiat de ideea de manifest. Un manifest artistic, un manifest feminist şi feminin conceput pe mai multe voci care livrează împreună, în forţă, mesajul. Misiunea volumului este să opereze o extragere brutală din fetișismul artei pentru artă. – Mihai Iovanel

Comandă:

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone
021 202 5700
View Venue Website