Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Micul Târg de Carte şi Artă Românească la Belle Vie

01.12.2013 @ 10:00 am - 6:00 pm

Iată că ne-am făcut curaj şi am reuşit să punem la cale o mică surpriză pentru iubitorii de literatură românească. Avem în rafturile bibliotecii La Belle Vie autori de demult, dar şi tineri la debut, acoperind mai toate domeniile pe care vi le puteţi dori: roman şi proză scurtă, poezie, memorialistică şi corespondenţă, filozofie, istorie, eseistică, jurnalism, ficţiune etc.

Îi iubim şi nu uităm să-i recomandăm pe Nicolae Iorga, Lucian Blaga şi Emil Cioran, Gib I. Mihăescu, Norman Manea, pe Neagu Djuvara, Lucian Boia, Monica Lovinescu, Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Matei Vişniec, Gabriela Adameşteanu, Ioana Pârvulescu. Dintre cei tineri sau din noua generaţie de autori români vi-i prezentăm pe Mihail Vakulovski, Veronica D. Niculescu, Mihai Mateiu, Lavinia Branişte, Marius Chivu, Iulian Tănase, Laura Aprodu şi încă mulţi alţii.
În data de 1 decembrie a.c., imediat după parada militară şi cu speranţa că timpul va permite promenada, vă invităm să parcurgeţi pe jos străduţele din cochetul cartier Dorobanţi, să vă reamintiţi casele şi poveştile lor şi să vă opriţi pe terasa cafenelei-librării La Belle Vie pentru o cană de vin fiert şi o brioşă hrănitoare cu dovleac şi cremă de brânză de la Cirip Cupcakes.

De asemenea, pe aleea noastră vom primi vizita câtorva artizani români, iar pe măsuţele lor veţi putea admira bijuterii cu trimitere la cărţi, captate în răşină şi scăldate în culori de toamnă, mici obiecte de ceramică de la Baia Mare, păpuşi, decoraţiuni de Crăciun, podoabe populare (zgărdane), mici icoane, gentuţe din lână, schiţe şi pânze pictate.
Pe 1 decembrie, începând de dimineaţă, după ora 10, toţi autorii români coboară de pe rafturi direct în grădină, cu discount de 10-20%. Pe o parte îi cunoaşteţi, cu ceilalţi vă invităm să vă “împrieteniţi” la micul nostru târg şi să aduceţi un aer proaspăt în bibliotecile dumneavoastră de acasă.

Organizer

La Belle Vie Cafe Boutique
Phone
0766 718 422
Email
monica.basu@labellevie.ro
View Organizer Website

Venue

La Belle Vie Cafe Boutique
Str Andrei Muresanu, nr 27
București, 01786 România
+ Google Map
Phone
0723 907 091
View Venue Website