Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ministerul Culturii din România participă la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, 30 martie – 2 aprilie 2015

30.03.2015 @ 10:00 am - 02.04.2015 @ 7:00 pm

Ministerul Culturii va organiza standul național la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, care se va desfășura în perioada 30 martie – 2 aprilie 2015. Astfel, după o pauză de doi ani, instituția noastră reia participarea la acest eveniment cultural, cea mai importantă manifestare la nivel mondial pentru cartea dedicată copiilor.

Invitatții Ministerului Culturii pentru acest târg de carte sunt autorii Ioan Mihai Cochinescu și Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin și Cristiana Radu și Iulian Pruteanu, redactor-șef al revistei Dacia literară, care va prezenta programul de rezidențe literare al Muzeului Literaturii Române Iași și detalii despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași.

Programul evenimentelor care se vor desfășura la standul național (Hala 30, standul A/44) este următorul:

 

Marţi, 31 martie

  • Ora 14.00

Prezentare „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, tradusă în în italiană de Bruno Mazzoni. Moderator: Prof. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

  • Ora 15.00

How to kill the PDF! The case for digitally-engaging textbooks – prezentare Learn Forward.

  • Ora 17.00

Prezentare a programului de burse şi rezidenţe FILIT. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

 

Miercuri, 1 aprilie

  • Domnisoara Poimaine si joaca de-a TimpulOra 13.00


„Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul”
de Adina Rosetti şi Cristiana Radu. Prezentare de carte în prezenţa autoarelor.

 

  • Ora 15.00

Workshop: create your own digital textbook! A simple software for teachers & publishers. – prezentare Learn Forward.

  • micul venețianOra 17.00

Micul Veneţian” de Ioan Mihai Cochinescu şi Sidonia Călin. Prezentare de carte în prezenţa autorilor.

 

Editurile care au contribuit cu cărți la expoziția de la standul național sunt: Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD!, Humanitas, Litera,  precum și o serie de titluri selectate de către Uniunea Editorilor din România.

Sponsori: Rom Autentic, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești.

Parteneri media: Semne bune, Literatura de Azi, Bookaholic, Filme Cărți, Agenția de Carte, România Literară, Observator Cultural.

Vă invităm să consultați pagina de Facebook a Ministerului Culturii pentru informații actualizate și fotografii din timpul evenimentelor Târgului Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna.