Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moment aniversar Paul Cornea – Întâlniri în bibliotecă

14.11.2013 @ 4:00 pm - 6:00 pm

Facultatea de Litere a Universității din București, începând cu anul 2013 – în care serbează 150 de ani de activitate în slujba educației și a cercetării –, organizează, pe lângă seriile de conferințe dedicate personalităților culturii române, precum și alumnilor săi de prestigiu, dezbaterile publice intitulate ÎNTÂLNIRI ÎN BIBLIOTECĂ.

În spațiul cu valoare de patrimoniu al Sălii de Lectură a Facultății au loc periodic prezentări de carte și dialoguri ce permit studenților și profesorilor, dar și altor iubitori ai culturii umaniste, să deschidă viața comunității universitare către cei interesați de istoria și de valorile acestei instituții.

Joi, 14 noiembrie, la ora 16.00, se va desfășura în Sala de Lectură o întâlnire cu un caracter special: un moment aniversar închinat istoricului și criticului literar Paul Cornea. Vor lua cuvântul în onoarea sa cunoscuți profesori ai facultății: Monica Spiridon, Liviu Papadima, Carmen Mușat, Mircea Anghelescu, Mihai Zamfir, Danile Cristea-Enache.

În cadrul sărbătoririi, va avea loc și o prezentare a volumului Ce a fost, cum a fost. Paul Cornea de vorbă cu Daniel Cristea-Enache (Polirom, 2013), în prezența celor doi autori.

Spre final, publicul va avea ocazia să îl asculte pe profesorul Paul Cornea și să îi adreseze urările sale, alături de profesorii din facultate, de foștii săi studenți, precum și de studenții de astăzi.

Cu o bogată operă științifică și cu recunoaștere internațională în domeniul istoriei și teoriei literare și al literaturilor comparate, profesorul Paul Cornea, decan al Facultății de Litere în perioada 1992-1996, ajuns astăzi la vârsta de 90 de ani, a sprijinit cu multă generozitate de-a lungul timpului – și continuă să o facă – numeroși tineri cercetători și scriitori, deveniți ei înșiși apreciați oameni de cultură.

Facultatea de Litere a Universității din București își serbează decanul de onoare într-un an în care ea însăși are prilejul, la un secol și jumătate de la înființare, să rememoreze pentru societatea de astăzi rolul istoric și instituțional pe care l-a avut în dezvoltarea învățământului superior în perioada modernă și pe care îl joacă și în prezent în formarea culturii și a valorilor românești.

Details

Date:
14.11.2013
Time:
4:00 pm - 6:00 pm
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Facultatea de Litere

Venue

Sala de lectură a Facultății de Litere
str. Edgar Quinet, nr. 5-7
București, Romania
+ Google Map