Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Noaptea Albă a Galeriilor la Galeria Posibilă

24.04.2015 @ 7:00 pm - 25.04.2015 @ 6:00 pm

Vineri, 24 aprilie 2015, între orele 19.00 – 04.00, cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor 2015, vă așteptăm la Galeria Posibilă pentru a „răsfoi” expoziția de cărți de artist pregătită de Antoine Lefebvre, unde aveți ocazia să multiplicați propria copie a cărților expuse.

Sâmbătă, 25 aprilie 2015, de la ora 17.00, Antoine Lefebvre prezintă proiectul „La Bibliotheque Fantastique” într-o discuție necesară despre cartea de artist și despre echivalența dintre producția de carte, editură personală și procesul artistic ca atare.

La Bibliotheque Fantastique, Antoine Lefebvre

Expunerea cărții de artist reprezintă una din principalele noastre preocupări în scopul de a lărgi și diversifica căile prin care ideile circulă în spațiul artei contemporane. Dezvoltând un interes pentru cartea de artist tipărită, împreună cu „Cele Mai Frumoase Cărți”, l-am invitat pe tânărul artist francez Antoine Lefebvre să ne prezinte proiectul său care se remarcă tocmai prin implicarea activă, atât în concept cât și la nivel expozițional, a pubicației de artist. În anul 2009, el a inițiat proiectul „La Bibliotheque Fantastique”, o editură virtuală de cărți care pot fi descărcate și printate gratuit ca publicații DIY (Do-It-Yourself). Prin prezentarea proiectului ne dorim atragerea atenției către un nou mijloc de comunicare, direct și democratic în ceea ce privește relația dintre vizitator-participant și obiectul de artă.

Conceptul proiectului „La Bibliotheque Fantastique” tematizează cartea ca mediu, examinînd totodată limitele sale. Instalația ce rezultă în cadrul expozițiilor are un caracter istoric și documentar aducând împreună artiști ai secolului 20 și contemporani. Mai mult, expoziția conceptuă de Antoine Lefebvre poate fi considerată o teoretizare vizuală a cărții de artist ca mediu.

Biblioteca de la galerie, Serioja Bocsok

Din anul 2011, Galeria Posibilă a inițiat o platformă culturală în cadrul căreia, în fiecare an, invităm artiști să curatorieze o bibliotecă ce reflectă tema lor de cercetare curentă. Anul acesta, artistul invitat este Serioja Bocsok, a cărui selecție personală urmărește tema peisajului în fotografia contemporană.

Cărțile achiziționate și puse la dispoziția publicului în biblioteca Galeriei Posibilă sunt, în mare parte, cărți de artist, fotografie și teorie de peisaj, precum și alte publicații necesare artiștilor. Prin intermediul bibliotecii ne dorim, pe de o parte, crearea unui public cunoscător și pasionat de carte de artă, dar și o informare generală asupra unui mediu mai puțin cunoscut și promovat precum fotografia.

Fiecare ediție a proiectului s-a bucurat de susținere financiară. Cei care au sprijinit proiectul până acum sunt Institutul Cultural Român, The Ratiu Charitable Foundation si persoane private.

Identitatea vizuală a acestui proiect este realizată de desenul artistului Dan Perjovschi.

De asemenea, în noaptea de 24 aprilie, Galeria Posibilă găzduiește expoziția tinerelor artiste Diana Miron și Marina Oprea, „We’re all in this together”. Lipsa intimității în mijloacele de transport în comun nu împiedică transformarea acestora în „sufragerii personale”. Călătorind, suntem martori ai unor conversații surprinzător de intime, fiind în egală măsură ascultători și ascultați.

Venue

Galeria Posibilă
Str. Popa Petre 6, Sector 2
București, Romania
+ Google Map
Phone
+4 021 211.79.33
View Venue Website