Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Noua Mediatecă a Institutului Francez din Bucureşti – Hotspot educaţional BRD-Groupe Société Générale

23.03.2018 @ 10:00 am - 5:00 pm

Să poţi trezi în ceilalţi dorinţa de a explora lumea, de a se juca printre şi cu idei, de a descoperi limba franceză. Pe data de 23 martie, între orele 10.00 şi 17.00, Institutul Francez din Bucureşti (IFB) şi BRD-Groupe Société Générale au plăcerea de a-i invita pe bucureşteni la o «Zi a Porţilor deschise», cu ocazia deschiderii oficiale a noii «Mediateci pentru tineret a IFB – Hotspot educaţional BRD», unul dintre spaţiile culturale şi de formare cele mai confortabile şi moderne din România, conceput special pentru publicul tânăr.

Pe parcursul întregii zile, copiii şi adolescenţii au posibilitatea să participe la mai multe ateliere, dar şi la o vânătoare de comori care îi va conduce spre premii interesante, între care şi mai multe abonamente gratuite la Mediateca IFB – Hotspot educaţional BRD. Seara, de la 18.30, va avea loc inaugurarea oficială a noului spaţiu, în prezenţa Doamnei Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, şi a Domnului François Bloch, Preşedinte Director General BRD – Groupe Société Générale, în cadrul unei ceremonii rezervate specialiştilor (parteneri ai Mediatecii, profesori de franceză, jurnalişti şi bloggeri literari sau specializaţi în educaţie).

Mediateca pentru tineret a IFB, ca și toate mediatecile de profil ale filialelor de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara ale Institutului Francez din România, formează în prezent o reţea de patru Hotspot-uri educaţionale BRD. Rezultat al colaborării între Institutul francez din România şi fidelul său partener de lungă durată, BRD-Groupe Société Générale, hotspot-urile educaţionale sunt un dispozitiv inovator şi inedit pe piaţa românească, un proiect care aspiră să devină un exemplu naţional de bune practici în domeniul educaţiei.

«Mediateca Institutului Francez din București este un spațiu în care copiii învață experimentând, iși dezvoltă talentele alături de educatori și experți dedicați, testează noi tehnologii și descoperă prin joc un univers de lucruri noi, relaxați și increzători. Acest frumos hibrid intre digital și clasic, este locul în care se întâlnesc profesori, părinți, mentori, specialiști în literatură, desen, digital, film și multe alte domenii, care oferă împreună tinerilor o experiență de învățare nouă, completă și uneori surprinzătoare. Pentru noi, mediatecile Intitutului Francez din România sunt locuri care crează valoare în comunitate și ocupă un loc important în rețeaua de Hotspoturi educaționale și culturale BRD prin care ne propunem să punem umărul la dezvoltarea societății românești», a declarat Domnul François Bloch Directorul General al BRD-Groupe Société Générale.

Cu o amenajare interioară complet regândită şi optimizată de către binecunoscutul arhitect Attila Kim (comisarul României la Bienala de la Veneţia – 2016, 2017, 2018), proiectul noii Mediateci pentru tineret IFB – Hotspot educaţional BRD se înscrie în strategia Institutului Francez din România de a-şi dezvolta programele specifice pentru publicul tânăr, propunându-i acestuia o plusvaloare în materie de cunoştinţe. În acelaşi timp, proiectul urmăreşte să crească interesul tinerelor generaţii pentru toate formele de formare continuă, pentru cultură şi francofonie.

Graţie parteneriatului strâns cu BRD, IFB a îmbunătăţit calitatea condiţiilor de primire a publicului în acest tip de spaţiu, mai ales a publicului foarte tânăr (0-5 ans), creând un cadru original şi ergonomic pentru noua sa ofertă, mult diversificată, de cărţi, jocuri, ateliere şi activităţi destinate tuturor categoriilor de vârstă, de la 0 la 14 ani. Pe tot parcursul anului, Mediateca pentru tineret – Hotspot educaţional BRD îi va invita pe cei mici şi pe cei mari la « Numériludique » (jocuri şi aplicaţii pentru tablete şi calculatoare), «L’Heure du conte» («Ora poveştilor»), «Je lis, je joue, je découvre le français» («Citesc, mă joc, descopăr limba franceză»), «Le Club de lecture» («Clubul de lectură») şi «Samedi cu jocuri» (zile de sâmbătă aparte, cu activităţi variate şi un orar prelungit al Mediatecii, de la 10.00 la 18.00).

De altfel, prin conceptul său federator – de descoperire a limbii franceze prin jocuri, cu lecturi interactive şi aplicaţii digitale – atelierul «Numériludique» este şi un punct de plecare pentru o serie de noi proiecte referitoare la instrumente digitale educaţionale originale, special concepute pentru tineri, care fac obiectul unei reflecţii comune IFB-BRD.

Mediateca Institutului Francez din Bucureşti
Informaţii utile

Adresa: Bd. Dacia 77, Bucureşti, sect. 2,
Tel: (+40) 374-125-235; Fax: (+40) 374 125 271
Program:
luni: închis
marţi, miercuri şi vineri: 10.00-18.00
joi: 11.00-19.00
sâmbătă: 10.00-15.00
Orar prelungit al Mediatecii, 10.00-18.00, în cadrul «Samedi cu jocuri»

Venue

Institutul Francez din Bucureşti
Bdul Dacia, nr. 77
București, România
+ Google Map
Phone
0374 125 200
View Venue Website