Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ooooo poveste de iubire & Ziua în care a fugit Somnul

14.10.2017 @ 11:00 am - 12:00 pm

Proiectul Copiii vin la Muzeul Naţional al Literaturii Române continuă cu o întâlnire cu scriitoarea Victoria Patraşcu şi ilustratoarea Vero Neacşu. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Vasile Ernu.

VICTORIA PĂTRAȘCU s-a născut la Râmnicu-Vâlcea. Până la șase ani, a condus Țara Dinspateleblocului. Cu granițe între melcul de gunoi, bătătorul de covoare și baseria Geamuri Late. Putea să stea în cap un minut și jumătate, să prindă mormoloci cu mâna goală și să vorbească pe limba pisicilor vagaboande. Apoi, a plecat la școală. Și a uitat o parte dintre lucrurile pe care le știa. A lucrat ca jurnalist în agenții de presă, ziare și televiziune. Dar, în final, s-a întors la povești. A publicat patru cărți – „Ziua în care a fugit Somnul” (Editura Nemira, 2008; Cartea Copiilor 2017), „Stejarul pitic, cel mai bun tătic” (Editura Cartea Copiilor, 2012) și „Ela cea fără de cuvinte”(Editura Cartea Copiilor, 2015), „Ooooo poveste de iubire” (Editura Cartier, 2017). Primele două au fost dramatizate și transformate în spectacole radiofonice, difuzate la Radio România. În prezent, locuiește în propria imaginație. Când se teleportează în București, îi place să se plimbe cu tramvaiul 32, să tragă cu urechea la ce spun oamenii și să scrie povești.

VERONICA NEACŞU este una dintre cele mai talentate tinere ilustratoare de carte. A ilustrat: „Povești din calendar” de Iulia Iordan premiată la Cele Mai Frumoase Cărţi, 2016, „Love / Iubire” de Veronica Neacșu și Arina Stoenescu, „Ooooo poveste de iubire” de Victoria Patraşcu.

Organizer

Muzeul Literaturii Române
Phone
0232.410.340, 0747.499.400
Email
muzeul.literaturii@gmail.com
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române
Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8
București, Romania
+ Google Map
Phone
+4021 2125845 (centrală)
View Venue Website