Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Pe urmele vechilor manuscrise. Căutări spirituale înainte şi după apariţia creştinismului

14.06.2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona (Ceainăria Cărturești Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita joi, 14 iunie 2018, ora 18.30 la evenimentul Pe urmele vechilor manuscrise.

• De ce „Cartea înţelepciunii lui Solomon” s-a bucurat multă vreme de reputaţia de a ocupa un loc special printre cele şapte cărţi sapienţiale din Septuaginta?
• Ce înseamnă şi ce reprezintă „Pistis Sophia”?
• În ce constă relevanţa spirituală a celebrelor manuscrise de la Marea Moartă?
• Ce reprezintă „Evanghelia după Toma”?
• De ce este „Cartea lui Enoh”, în anumite privinţe, cea mai de seamă operă apocaliptică din afara Scripturilor canonice?

****************************

„Şi am văzut în zilele acelea funiile lungi ce li s-au dat acelor îngeri,
Şi şi-au luat aripi şi au zburat,
Şi au pornit spre miazănoapte” (Cartea lui Enoh)

Iisus a spus: „Vă voi da ceea ce ochiul nu a văzut, şi ceea ce urechea nu a auzit, şi ceea ce mâna nu a atins, şi ce la inima omului nu a suit”. (Evanghelia după Toma)

*****************************

Iată câteva pilde sugestive din cărţile colecţiei Manuscris. Şi de asemenea întrebări la care vom găsi cu siguranţă răspunsuri.

Vă invităm, aşadar, la o seară specială pe care ne-o dorim ca o călătorie în timp în căutarea vechilor manuscrise din Ţara Sfântă şi zona Orientului Apropiat. Vom discuta despre Evanghelia după Toma, Cartea lui Enoh, despre Pistis Sophia şi Cartea înţelepciunii lui Solomon, despre Gnoza şi gnosticism şi Manuscrisele de la Marea Moartă alături de invitaţii: profesorul Teodoru Ghiondea, consilier editorial al colecțiilor Philosophia Perennis și Înțelepciunea inimii şi Mihai Liță, coordonatorul colecţiei Manuscris de la Editura Herald.

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone:
021 317 3459
Website:
http://librarie.carturesti.ro/