Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Poate fi trimis Dumnezeu în exil? Despre riscurile mântuirii și șansa răbdării” cu Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, Francisca Băltăceanu, Monica Brășteanu și Părintele Marius Taloș

17.12.2016 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 17 decembrie, ora 17, la lansarea cartii Poate fi trimis Dumnezeu in exil? Despre riscurile mantuirii si sansa rabdarii de Mihai Fratila, Episcop greco-catolic de Bucuresti. La eveniment vor vorbi Preasfintia Sa Mihai Fratila, Francisca Baltaceanu, Monica Brasteanu si parintele Marius Talos.

„Sa scrii astazi despre rabdare poate lasa impresia unei prezumtii fara margini. Ratacirile si confuzia lumii in care traim – tot mai straina de valorile sufletesti – par sa ne condamne imprastierii. Pentru multi europeni a fi religios azi a devenit un semn de slabiciune, dat fiind ca pierderea reperelor crestine a dus la marginalizarea persoanelor formate in credinta. Acest lucru ne face sa simtim astazi nu doar formidabila povara a desacralizarii, dar si riscul de a-l trimite pe Dumnezeu in exil. Inainte ca Dumnezeu sa fie un drept al omului, este omul dreptul lui Dumnezeu. In vreme ce noi distrugem lumea prin nerabdare, rabdarea divina ii ingaduie sa continue, pentru a-si gasi mantuirea. Dar omul nu poate sa paseasca peste pragul rabdarii, in constiinta si speranta, decat numai prin dialogul cu Hristos, alaturi de semeni. Tocmai de aceea, pentru ca rabdarea ramane o mare sansa, paginile de fata invita la descoperirea multor lucruri necesare care, la prima vedere, par sa fi disparut de mult de pe firmamentul binelui in aceasta lume.“ (Mihai Fratila)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map