Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Poeții și cărțile-obiect” cu DANIEL SUR și invitații săi, Miruna Vlada și Denisa Duran

24.06.2015 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Vă așteptăm miercuri, 24 iunie 2015, ora 18.00, în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, la un performance multimedia de poezie susținut de MIRUNA VLADA, DENISA DURAN şi DANIEL SUR!
Există cărţi bune, cărţi proaste, cărţi de succes, cărți aproape clandestine, cărţi enervante, cărţi controversate, cărţi ecranizate, cărţi pentru copii, cărţi pentru adulți şi cărţi complete. Această ultimă categorie o reprezintă cărţile concepute la patru mâini, cărţi născute la intersecţia a două arte, în cazul nostru poezie şi artă vizuală, cărţi care îţi provoacă senzaţia intensă de lucru dus până la capăt. Din astfel de cărţi vom citi şi astfel de cărţi vom prezenta publicului în seara de 24 iunie 2015.

Volumul „Bosnia.Partaj” al Mirunei a apărut la Editura Cartea Romaneasca, în anul 2014.

Volumul „Dorm, dar stau cu tine” al Denisei a aparut la Editura Charmides, în 2014 coperta și grafica aparținând Floarei Ţuţuianu, invitat special în această seară.

Volumul de versuri „Polipi” a lui Daniel a apărut la Editura Tractus Arte, 2012, coperta și grafica aparținând lui Lucian Muntean, al doilea invitat special din această seară.

Miruna Vlada (născută la 17.08.1986 în Bucureşti) a debutat la 18 ani cu volumul Poemextrauterine, la editura Paralela 45, cu o prezentare a poetei Angela Marinescu și o prefaţă de Octavian Soviany. Debutul a fost nominalizat la câteva premii de literatură din ţară. În 2007 publică la Editura Cartea Românească-Polirom cel de-al doilea volum de poezie, “Pauza dintre vene”, ce conţine şi un CD cu poeme în lectura autoarei. Este inclusă în antologiile cu cei mai importanţi tineri poeţi din România. Selecţii din poemele ei au fost traduse în limbile engleză, franceză, spaniolă, sârbă, germană şi poloneză. In 2014 a publicat volumul de poezie “Bosnia.Partaj” la editura Cartea Romaneasca pentru care a fost nominalizată ca Tânăr Poet al Anului la Gala Tinerilor Scriitori pe 2014.

Denisa Duran (n. 1980, la Rădăuți) a publicat până în prezent patru volume de poezie, primele trei semnate cu numele Denisa Mirena Pişcu şi cel mai recent semnat cu numele Denisa Duran. “Pufos şi mecanic” (Vinea, 2003) a obţinut premiul de debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti şi al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Braşov. „Omul de unică folosinţă / Disposable People” (Galway Print, Irlanda, 2009) a fost publicat în versiune bilingvă, în traducerea lui Florin Bican. O selecţie din volumul „Sunt încă tânără” (Tracus Arte, 2012) a fost inclusă în antologia “Cele mai frumoase poeme din 2012” (Tracus Arte). Volumul cel mai recent, „Dorm, dar stau cu tine” (Charmides, 2014) conţine ilustraţii de Floarea Ţuţuianu. Este prezentă în mai multe antologii naţionale şi internaţionale. Selecţii din poeziile ei au fost traduse în: engleză, cehă, bulgară, germană, italiană, turcă, arabă şi finlandeză.

Daniel Sur (n. 29 nov. 1974, în Tileagd, jud. Bihor) a debutat editorial in 2006, cu volumul de poezii „Texte de sedus femei prea romanţioase” (Editura Eikon Cluj). A mai publicat volumul de poezii “Polipi”, Editura Tracus Arte, 2012 şi romanul “Poliţistul lui Dumnezeu”, Editura Ideea Europeană, 2012. Este câştigător al concursului de proiecte cinematografice C.N.C. cu un scenariu de scurt metraj “Trenul”, care urmează să fie lansat în acest an şi unul de lung metraj, “Reîntoarcerea solomonarilor”.

Dacă ajungeți un pic mai devreme, puteți studia, admira, critica câteva dintre cărțile-obiect expuse în acest moment în galerie în cadrul expoziției “Bienalei de carte-obiect” alături de corpurile de iluminat realizate de artistul Răzvan Supuran în cadrul unui proiect mai amplu numit “Luminish”.

“niciodată nu mi s-a părut că semăn cu mine
mereu mă mir că îl confundă pe străinul acesta cu mine”
– Daniel Sur –

Details

Date:
24.06.2015
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Event Tags:
, , , , , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1410138439315215/

Venue

Gallery
Str. Leonida nr. 9-11
Bucuresti, Romania
+ Google Map
Phone:
0743 024 387
Website:
http://gallerycafe.ro/