Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Primul Festival Internațional de Sound și Slam Poetry din România

16.10.2014 @ 8:00 am - 19.10.2014 @ 5:00 pm

Acest festival constituie o premieră pentru peisajul literar-artistic din țara noastră. Se va desfășura între 16 și 19 octombrie 2014 la Craiova. Manifestarea culturală internațională beneficiază de sprijinul  « Asociației  „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”», al Casei de cultură TRADEM – Craiova, al Primăriei Municipiului Craiova și Consiliului Local al Municipiului Craiova, ca și al Filialei de Traduceri Literare – București a Uniunii Scriitorilor din România.

La Festival participă poeți din străinătate și din țară, ce vor susține recitaluri de poezie sonoră și poezie slam : Katarzyna Bazarnik și Zenon Fajfer (ambii din Polonia), Angyal Gyula (Ungaria), Tobias Kunze (Germania), Claudio Pozzani (Italia), Claus Ankersen (Danemarca), Philip Meersman (Belgia) și Peter Waugh (Marea Britanie / Austria). Surpriza o constituie muzicianul Michael Fischer (Austria), un original instrumentist specializat în improvizație (Austria), care lucrează nu numai cu muzicieni, dar și cu poeți, dansatori, etc. Din România iau parte poetele Iulia Militaru și Anca Bucur, poeții Felix Nicolau și Peter Sragher.

Festivalul va organiza și patru ateliere de sound poetry, slam poetry și performance poetic, în care elevii, studenții și poeții craioveni vor lucra cu poeții Peter Waugh, Tobi Kunze, Philip Meersman și Felix Nicolau.  Michael Fischer va conduce un atelier de improvizație muzicală cu instrumentiști ai Operei Române din Craiova, dar va lucra și cu poeții invitați. Katarzyna Bazarnik va susține o prelegere despre Modernism în literatură la Universitatea  Craiova.

Momentul de vârf al Festivalului va fi performanceul cu toți poeții invitați, cu elevii, studenții și poeții craioveni participanți la atelierele de creație, cu instrumentiștii  craioveni specializați în improvizația muzicală. Spectacolul va avea loc duminică, 19 octombrie 2014.

Festivalul a fost sprijinit și de : Institutul PolonezInstitutul MaghiarGoethe-Institut,Institutul Italian de Cultură,Danish Arts Foundation și instituția Cancelarului Austriei.

Details

Start:
16.10.2014 @ 8:00 am
End:
19.10.2014 @ 5:00 pm
Event Tags:
, , , , ,

Venue

Unnamed Venue
Craiova, România + Google Map