Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Prin Bucureștii lui Mircea Eliade | traseu ARCEN

01.04.2017 @ 5:00 pm - 23.04.2017 @ 7:00 pm

Sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 17.00, A.R.C.E.N. invită bucureștenii la un nou traseu-cultural pietonal prin cartierul Mântuleasa, zonă reper a Bucureștiului istoric.

Traseul „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” se va desfășura în fiecare sâmbătă și duminică, în perioada 1-23 aprilie, de la ora 17.00, în perimetrul străzilor: Mântuleasa – Romulus – Popa Soare – Dimineții – Pictor Al. Romano – Sf. Ștefan – Plantelor – Negustori – Dumitru Stăniloae – Calea Moșilor – Sfinților, având ca punct de pornire Biserica Mântuleasa (str. Mântuleasa, nr. 20) și ca punct final str. Radu Cristian nr. 1.

Traseul-cultural ARCEN propune un perimetru al Bucureștiului istoric care a marcat copilăria lui Mircea Eliade, elev al Școlii Mântuleasa acum 100 de ani, zonă a orașului regăsită și în multe dintre nuvelele sale fantastice scrise în exil. „Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” este un traseu-cultural ce propune ca alternativă de promenadă pentru bucureșteni un cartier istoric din centrul capitalei, valorificându-se memoria orașului și caracterul deosebit al peisajului cultural.

Traseul ARCEN va cuprinde istoria fostelor mahalale, explicații despre arhitectura caselor existente, dar și o îmbinare între amintirile lui Mircea Eliade despre Bucureștii copilăriei și o serie de elemente de mitologie urbană.

Participarea la traseul-cultural ARCEN este gratuită.

Sursele bibliografice cele mai importante care au fost consultate sau citate pentru realizarea conținutului traseului sunt autorii: Mircea Eliade, Henri Stahl, Mircea Damian, Andreea Răsuceanu, George Potra, Marcel Iancu și James W. Ozanne, dar și articole din Ilustrațiunea Română și Realitatea Ilustrată.

„Prin Bucureștii lui Mircea Eliade” este un traseu-cultural care face parte din proiectul „Eliade 110”, organizat de ARCEN și Institutul Francez, la 110 ani de la nașterea autorului.

Organizer

Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate – ARCEN
Website:
http://www.arcen.info/