Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Refracție” – un spectacol multifuncțional necesar

26.10.2015 @ 10:00 pm - 12.11.2015 @ 11:00 pm

Asociația UMA ED ROMÂNIA și Club Control vă invită la premiera spectacolului „Refracție” finanțat de Centrul Cultural al Municipiului București – ARCUB și Primăria Municipiului București, în cadrul programului cultural „Ești București 2015”. Evenimentul va avea loc pe 3 noiembrie 2015, în Club Control, la ora 19:00. Proiectul cultural ”Refracție” este organizat în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Refracție” este rezultatul unei adevărate munci de echipă: de la etapa de cercetare și documentare, la construirea unui concept artistic multifuncțional și montarea unui spectacol estetic și educațional complex. Ideea a pornit de la volumul „Mâini cuminți. Copilul meu autist” (Polirom, 2015), semnat de Ana Dragu. Scopul acestui spectacol este acela de a explora și reda percepțiile persoanelor cu autism, de a oferi publicului bucureștean ocazia de a înțelege mai bine universul interior al acestora..

Un concept multi–performance presupune o echipă eterogenă, în care fiecare membru are o contribuție aparte: Nicoleta Lefter – actriță (Teatrul Odeon, Unteatru, Cafe Godot), Silvia Călin – coregraf („Viaţa lui Helge”, „Top Dogs”, „Aleargă”), Velica Panduru – scenograf (premiul UNITER, pentru cea mai bună scenografie, 2009), George D. Stănciulescu – compozitor (nume de scenă: LeVant sau Ad Ombra), Mihai Păcurar – scenograf și artist video, Ruxandra Bunea – psiholog atestat in psihologie clinică.

Asociația UMA ED România este o asociație de educație culturală prin mijloace audiovizuale și comunicare prin artă, profesională, autonomă și non-profit, înființată pentru o perioadă nedeterminată. Membrii Asociației UMA ED România s-au asociat în scopul de a dezvolta si implementa programe care sa crească accesibilitatea la valori culturale si socio-educative a unui număr cat mai mare de oameni (tineri si mai puțin tineri), prin informație diversă.

De 7 ani, Club Control funcționează ca spațiu de promovare a actului artistic, sub varii forme: concerte cu trupe românești și străine, din noul val și consacrate, jazz și muzică spectrală, spectacole de teatru, expoziții și târguri de obiecte frumoase și de colecție. Club Control și-a dedicat spațiul unor evenimente originale și memorabile, cu impact pozitiv, estetic și educațional, asupra spațiului cultural românesc.

Uniunea Artiștilor Plastici din România este organizație dedicată artelor vizuale, prin promovarea activităților specifice în domeniul artelor vizuale, al teoriei şi criticii de artă, al restaurării de monumente. De asemenea, UAPR se ocupă de aspecte legate de protecția socială, participarea la procesul de reformă a cadrului juridic şi fiscal în domeniul artelor, promovarea statutului profesiei şi a solidarității între artiști.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București este un serviciu public de cultură, înființat în 1996, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului București. ARCUB funcționează ca punte de legătură între autoritatea locală și societatea civilă, concentrându-se asupra proiectelor educațional-culturale, în varii zone artistice: teatru, muzică, arte vizuale, dans, ateliere de creație, producție editorială etc.

Programul cultural „Ești București” are ca principal obiectiv promovarea valorilor culturale prin intermediul programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, vizând o prezentare activă a diversității conținuturilor și expresiilor artistice. În cadrul programului „Ești București 2015”, spectacolul va avea 6 reprezentații, deci vă așteptăm și pe 3 și 4 noiembrie 2015, dacă ați ratat primele reprezentații.

**

Seara de 1 noiembrie marchează și lansarea celui mai recent număr al revistei Arte & Meserii care continuă să pună accentul pe poveștile din artă ce merită a fi spuse mai departe. După o pauză de doi ani, în care revista Arte & Meserii a apărut doar în format online, 136 de pagini printate își fac apariția (din nou) sub forma numărului 12 din revistă.

**

Program de reprezentații:

Luni 26 octombrie 2015 – ora 22:00 – Avanpremiera

Marți 3 noiembrie 2015 – ora 19:00 – Premiera

Miercuri 4 noiembrie 2015 – ora 19.00 si ora 21:00

Joi 12 noiembrie 2015 – ora 19.00 si ora 21:00

De asemenea, vă invităm să urmăriți pagina de Facebook a spectacolului, pentru detalii suplimentare și viitoare reprezentații, în București și în țară.

Vă așteptăm!

Venue

Control Club
Str. Constantin Mille, nr. 4
Bucuresti, 010142 Romania
+ Google Map
Phone
+40 733 927 861
View Venue Website