Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Romanul ”Interior Zero” de Lavinia Braniste a fost adaptat scenei

11.09.2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Marti, 11 septembrie, ora 19.00, la Centrul de Teatru Educational Replika (str. Lanariei 93, Bucuresti), va avea loc punerea in scena a spectacolului Interior 0, care are la baza romanul ”Interior Zero”, Lavinia Braniste, aparut in doua editii la Editura Polirom.

Un spectacol de: Gabi Albu, Alex Bala, Lavinia Braniste, Paul Dunca, Nicoleta Lefter, Mihaela Michailov, Katia Pascariu.

Proiectul a fost initiat de catre Asociatia ADO in parteneriat cu Centrul de Teatru Educational Replika, cofinantat de AFCN. Intrarea la spectacol este libera, pe baza de rezervare la numerele de telefon: 0732.101 860 / 0787.714 551 sau la adresa de email: centrulreplika@gmail.com.

Interior 0. Spectacolul
Interior 0 e despre noi. Despre cele si cei cu suflete varza, in cautarea unor puncte de stabilitate. Despre cele si cei care bijbaie dupa chirii mai ieftine in orase inghitite de mafii imobiliare. Despre cele si cei care lucreaza in corporatii, cu senzatia apasatoare ca altcineva le traieste viata. Despre cele si cei care traiesc mult in capul lor, pentru ca doar acolo pare sa fie putin mai suportabil. Despre cele si cei care se confrunta cu precaritatea si exploatarea. Despre cele si cei care spera ca binele temporar din vietile lor va arata intr-o zi mai bine. Despre cele care ajung sa creada ca daca nu sunt programate sa devina mame, nu sunt programate pentru nimic. Despre toate interioarele 0 din jurul nostru.

Interior Zero. Cartea

„Lavinia Braniste a reusit sa scrie o carte uluitor de proaspata, in limbajul imediat recognoscibil al ratacirilor de acum, o carte in care realitatile interioare si exterioare se arata nefalsificate, revoltatoare, in care trucurile si eschivele nu se admit. Este si o carte a adevarurilor despre femeile tinere, singure si captive in mecanismul asteptarilor si al nevoii de validare, un roman despre micile cedari si despre micile tradari de fiecare zi, despre forme de acomodare si (iluzorii) strategii de evadare din teritoriul neindurator al unei urbanitati alienante, normative. Este o carte unica, autentica si curajoasa, una atit de necesara. Dupa acest roman care, la fel ca prozele care l-au precedat, constata cu luciditate o stare de toxicitate sistemica, Lavinia Braniste are toate datele sa ia in calcul o proza mai putin defensiva, in care eroina isi ia, in sfirsit, revansa!” (Alina Purcaru)

Lavinia Braniste s-a nascut in 1983, la Braila. A studiat limbi straine la Cluj-Napoca si Bucuresti. A debutat in 2006 cu volumul de poezii Povesti cu mine, dupa care au urmat doua volume de proza scurta, Cinci minute pe zi (2011) si Escapada (2014). A scris si citeva carti pentru copii: Rostogol merge acasa (2016), Jungla lui Toco (2016), Rostogol pazeste pepenii (2017) si Melcusorul (2018). Interior zero, primul ei roman, a fost tradus in limba germana la Editura Mikrotext. In prezent locuieste in Bucuresti, unde lucreaza ca traducatoare.

Details

Date:
11.09.2018
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Event Tags:
, , , ,
Website:
https://web.facebook.com/events/604099759987550/