Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seară de Mărțișor cu Dan C. Mihăilescu, Ariana Rosser Macarie și Lidia Bodea despre emoționantul volum confesiv „Case, trenuri și andrele”

25.02.2017 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu sambata, 25 februarie, ora 17, la o intalnire cu Dan C. Mihailescu, Ariana Rosser Macarie si Lidia Bodea despre emotionantul volum confesiv Case, trenuri si andrele de Ariana Rosser Macarie.

„Buimacitoarele evocari si confesiuni ale Arianei Rosser Macarie sunt scrise percutant si coplesitor, cu mana de profesionist al labirintului narativ. Nesat evocativ si jubilatie descriptiva. Ironie flegmatic-abraziva, pitoresc psihologic si precizie casanta. Sensibilitate, sagacitate si cinism. Curaj dezarmant in etalarea cearcanelor propriului destin. O autenticitate bine provocatoare, doldora de sinceritati inconfortabile pentru toata lumea, nu fara autopersiflari caustic-orgolioase si intelepciuni tardive. «Goana si risipa bezmetica prin paradisul iluziilor».

Falsa resemnare a ridurilor care se contempla sfidator, de nu chiar triumfator in oglinda («vitalitate tumultoasa»), fie ca-i vorba de fetita baietoasa (poreclita Cataveica, Zurla, Coltoasa), al carei tata se va sinucide, de fiica imprevizibil-naravasa, sora dominatoare, eleva ca o «salbaticiune nedomesticita», studenta caminista si traumele maternitatii, fie ca trecem prin iubiri ratate, umilintele sotiei cu doua divorturi, spectrul otravit al soacrei, culisele televiziunii romane in epoca Octavian Paler–Tudor Vornicu, casatoria cu un englez naucitor si sfertul de veac petrecut cu picanta nonsalanta intr-o Anglie privita mucalit, tandru-carcotas, cu ghidusie valaha si mizantropie subtila. Iar de-a lungul textuarii (tricotarii) frizand picarescul (Ariana adora Spania), sumedenie de oameni, stari, peisaje si fapte. Gara, livada, internatul, case de tara si oras, bunici fabulosi, operatii, Tandarei, Alunis, Techirghiol, Strada Berzei si Banu Manta, colegi, vedete sau protectori din radio si televiziune, plus inevitabila vizita a ofiterului recrutor de la Securitate. In fine, marea slabiciune de cititor a autoarei: Mandrie si prejudecata.

De acum, cititi dumneavoastra.“ (Dan C. Mihailescu)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Organizer

Editura Humanitas
Website:
www.humanitas.ro

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map