Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seara de poezie #4

25.02.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Prin lecturi și dezbateri cu cei mai importanți poeți români contemporani, Seara de poezie își propune să aducă în atenția publicului bucureștean poezia românească actuală.

Miercuri, 25 februarie, ora 19.00, invitații Serii de poezie #4 sunt Domnica Drumea și Bogdan-Alexandru Stănescu.
Moderator: Emanuela Ignățoiu-Sora
Intrarea este liberă.
Haideți, poezia e frecventabilă!

Domnica Drumea este poetă şi traducătoare. A debutat în 2003 cu volumul “Crize” pentru care a primit Premiul de Debut al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti. În 2009 a publicat la Cartea Românească volumul de poezii “Not for sale”. A publicat în volumul colectiv “40238 Tescani” şi în antologia colectivă ”Om jag intefartala med nagon nu”(Dacă nu am cu cine vorbi acum). A tradus din Bukowski (Factotum), Burgess (Portocala mecanică), Ginsberg (Howl şi alte poeme). În 2014 a publicat volumul de poezii “Vocea” (Ed. Charmides).

Bogdan-Alexandru Stănescu este cronicar literar al revistei Observator cultural şi coordonator al colecţiei de literatură universală Biblioteca Polirom. A publicat un volum de corespondenţă cu Vasile Ernu (“Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc”), un volum de versuri (“Apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul”) şi unul de eseuri critice (“Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelstam”). A tradus din Joyce (“Dragă Nora”), din Alberto Manguel (“Toţi oamenii sunt mincinoşi”). În 2014 a publicat volumul de poezii “anaBASis” (Ed. Cartea Românească).

Organizer

Librăria Bastilia

Venue

Bastilia Librarium
Piața Romană nr. 5
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website