Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Seară japoneză dedicată scriitoarei Yoko Ogawa și romanului “Hotel Iris” la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

26.02.2014 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00 vă aşteptăm la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bld. Regina Elisabeta nr.38) pentru o nouă seară japoneză. Vorbim împreună cu T.O. BobeCristina BazavanMaria IordănescuDan Silviu Boerescu şi Denisa Comănescu despre strălucita replică la „Lolita“ lui Nabokov a scriitoarei japoneze Yoko Ogawa.
Hotel Iris – Yoko Ogawa
Alături de Haruki Murakami, Yoko Ogawa este una dintre cele mai puternice voci ale literaturii japoneze contemporane. Cu o imaginaţie îndrăzneaţă, sălbatică, Yoko Ogawa îşi seduce cititorii prin contrastul dintre universul ei straniu şi felul perfect echilibrat în care îl prezintă. Romanul “Hotel Iris” poate fi interpretat ca o replică la “Lolita” lui Vladimir Nabokov.

Timida adolescentă Mari lucrează la recepţia Hotelului Iris, deţinut de mai multe generaţii de familia ei. Totul o apasã pe Mari: atmosfera clădirii delabrate, pustiul oraşului în afara sezonului, purtarea lipsită de afecţiune a mamei. Într-o noapte, vocea poruncitoare a unui client care este dat afară din hotel pentru scandalul făcut de prostituata adusă în camerã o atrage pe Mari ca un magnet şi îi trezeşte speranţa că nu este singură pe lume. Din acest moment, adolescenta va iniţia un periculos joc al seducţiei, în care graniţa dintre permis şi pervers devine tot mai neclară.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map