Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Şi eu am trăit în comunism“ – o carte care te face să plângi, să râzi, să gândeşti. Întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor

23.01.2016 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Vă aşteptăm sâmbătă, 23 ianuarie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu pentru o întâlnire cu Victor Rebengiuc, Andrei Cornea, Ioana Pârvulescu şi Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, despre volumul colectiv „Şi eu am trăit în comunism“ coordonat de Ioana Pârvulescu.

Viaţa de zi cu zi din comunism, reconstituită de 95 de autori: scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificată. Fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii. Probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi.

Cartea nu conţine ideologie şi nu porneşte de la premise politice. Dacă din ea rezultă o concluzie politică sau o voluptate estetică, aceasta e problema intimă a cititorului.

Se poate parcurge ca un roman (fragmentele ei se leagă într-o poveste dramatică), se poate urmări ca un film plin de situaţii nebuneşti, imposibile, tip „Good bye, Lenin!“, sau, pentru cei care suferă de nerăbdare, se poate zapa.
Te face să plângi, să râzi, să gândeşti. Întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor.

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 80 de locuri disponibile, pana la data de 23 ianuarie, ora 16.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map