Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Spectacol urban de lectură – ConCentrica

19.05.2016 @ 12:00 pm - 8:00 pm

ConCentrica este o manifestare – experiment a cărei premieră va fi pe data de joi, 19 mai, ora 12:00, în Piața Libertății din Timișoara. Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel” propune, astfel, cel mai mare și inedit spectacol urban de lectură din România.

Cititoare și cititori din cele mai diferite categorii socio-profesionale se vor reuni în Piața Libertății. Mizăm pe participarea a circa 1000 de persoane. Grupurile vor acoperi „secțiuni” ale cercurilor de cărămidă roșie care circumscriu piața. În acest format, un text literar va fi citit integral, fragmentele sale fiind repartizate câte unui reprezentant din aproape fiecare grup.

Vor participa persoane cu dizabilități, bibliotecari, elevi din întregul județ, reprezentanți ai altor instituții de cultură, ai I.S.U., Jandarmeriei, elevi, personalități culturale etc.

ConCentrica deschide o serie de spectacole de lectură care vizează valorizarea locurilor de referință ale orașului, prin organizarea grupurilor de cititori în funcție de natura și structura locațiilor.