Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Trei săptămâni în Anzi” cu Marius Chivu – lectură publică și sesiune de autografe

29.11.2016 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Va invitam la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 29 noiembrie, ora 19, la o seara de lectura publica: Marius Chivu va citi din noua sa carte Trei saptamani in Anzi, recent aparuta la Editura Humanitas.

Lectura va fi urmata de o sesiune de autografe si o degustare de vinuri asigurata de Macedonia no 21 si Crama Bauer.

„Aveam in cap de multa vreme America de Sud si Peru, iar cateva nopti de surfing pe Internet m-au ajutat sa ma decid asupra unor obiective interesante si, pe cat posibil, mai putin turistice. In primul rand Machu Picchu, pentru care insa am ales cel mai lung si mai dificil traseu: Choquequirao, despre care toata lumea spunea ca e neatractiv pentru turismul de masa. In al doilea rand, dar, poate, cel mai important: Nevado Mismi (5597 m), muntele unde se afla izvorul Amazonului.

Oamenii au calatorit si au facut marile descoperiri inainte de epoca digitala, folosind busole, harti incomplete si propriile simturi. Si ce placere sa folosesti o harta de hartie! Fragilitatea ei, gestul amplu al desfasurarii, punerea degetului pe un punct minuscul si exercitiul imaginatiei de a estima distantele, de a completa tot ce nu se vede, de a «intrevedea» geografia reala, apoi momentul in care, ajuns in cele din urma la destinatie, locul cautat isi etaleaza dimensiunile, intotdeauna surprinzatoare, sub privirea ta entuziasta! Ca sa pleci la drum nu ai nevoie de aplicatii, ai nevoie de aplecare.“ (Marius Chivu)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map