Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Trupuri subversive” se lansează la Gaudeamus!

19.11.2015 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Editura Hecate anunță sus și tare, cum nu se poate mai mândră: „Trupuri subversive” de Margot Mifflin, prima istorie a artei tatuajului feminin occidental, se lansează pe piața de carte din România joi seara, pe 19 noiembrie, la Târgul Internațional Gaudeamus!

Vă așteptăm să vorbim despre tatuaje, motivații și povești desenate pe piele cu Iona de la Pisica Grasa Tattoo Bucuresti, Cristina și Leia de la SPUNK – Tattoo, Piercing, Music & Underculture și T’bor Szente de laT’ink twice.
Și stați liniștiți, o să venim echipați cu volume pentru toată lumea! 🙂

Apărută într-o primă ediţie în 1997, “Trupuri subversive” a fost prima istorie a artei tatuajului feminin occidental, furnizând o incursiune fascinantă într-o subcultură care îşi are originile în secolul al XIX-lea. Într-o versiune revizuită şi lărgită, cartea de faţă rămâne singura lucrare ce relatează atât istoria femeilor tatuate, cât şi cea a artistelor care au realizat tatuaje. Noua ediţie conţine repere istorice inedite şi un capitol suplimentar despre noul mileniu, prezentând zeci de artiste, inclusiv pe faimoasa Kat Von D. Cartea expune și impactul pe care emisiunile de tip reality-show l-au avut asupra femeilor şi culturii tatuajului, felul în care supraviețuitoare ale cancerului de sân au ales tatuajul pentru a-şi ascunde cicatricile rezultate în urma mastectomiei, precum şi utilizările terapeutice ale tatuajului pentru femeile care lasă în urmă bandele de cartier, închisoarea sau situaţiile de abuz conjugal. Cu aproape 200 de fotografii, “Trupuri subversive” este un ghid esenţial pentru cultura femeii tatuate.

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone
021 202 5700
View Venue Website