Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vino să dialoghezi cu Stephen Chbosky!

20.05.2016 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Vineri, 20 mai, de la ora 18.00, la Arcub – sala Cafenea, dialogăm cu Stephen Chbosky în cadrul ÎNTÂLNIRILOR YOUNG FICTION CONNECTION. Autorul va discuta cu fanii săi din România, prin intermediul unei video-conferinţe, despre cartea Jurnalul unui adolescent timid (Editura Trei, 2012).

Stephen Chbosky a scris şi a regizat adaptarea pentru ecran a romanului său de debut, Jurnalul unui adolescent timid, un adevărat fenomen literar. Născut în Pittsburgh, Pennsylvania, Stephen Chbosky a urmat cursul de scenaristică de la University of Southern California.

De asemenea, a scris scenariul pentru Rent (2005) şi a fost producător executiv şi unul dintre creatorii seriei Jericho pentru postul de televiziune CBS, serie lansată în 2006.

Jurnalul unui adolescent timid a făcut senzaţie la apariţie, dobândind statutul de carte cult, vânată asiduu de adolescenţi. Este o poveste despre trecerea de la copilărie la adolescenţă în tradiţia celebrului De veghe în lanul de secară, scris de J.D. Salinger. Reflecţiile personajului principal, Charlie, asupra vieţii, dragostei şi prieteniei sunt profunde şi înduioşătoare, iar vocea narativă are o muzicalitate aparte.

ÎNTÂLNIRILE YOUNG FICTION CONNECTION îşi propun să îi aducă cât mai aproape pe adolescenţi şi autorii lor preferaţi, prin intermediul unor video-conferinţe lunare. Proiectul a debutat pe 26 februarie, cu o întâlnire cu Jenny Han (Tuturor băieţilor pe care i-am iubit şi P.S. Te mai iubesc şi-acum). În luna martie, a continuat cu o discuţie dinamică cu Leigh Bardugo (Regatul Umbrelor, Regatul Furtunilor, Regatul Luminilor). Pe 19 aprilie ne-am întâlnit cu Patrick Ness şi am povestit despre volumele Chemarea monstrului, Vocea pumnalului şi Pe viaţă şi pe moarte.

Prima serie de evenimente se încheie în forţă cu Stephen Chbosky şi o video-conferinţă inedită, urmând să ne revedem în septembrie cu cei mai apreciaţi autori de cărţi pentru adolescenţi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

Details

Date:
20.05.2016
Time:
6:00 pm - 8:00 pm
Event Tags:
, , ,

Organizer

Editura Trei
Phone
021 300 60 90
View Organizer Website

Venue

ARCUB
str. Lipscani nr. 86-88
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website