Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SUNDAO: Arta respiraţiei şi muzica vindecătoare. Conferinţă susţinută de maestrul Sundao YU, JAE – SHEEN din Coreea de Sud

13.03.2014 @ 7:30 pm - 9:00 pm

Asociaţia The Path România şi Editura Herald, cu sprijinul Universităţii “SpiruHaret” şi al TV H, vă invită la evenimentul lunii martie – SUNDAO: Arta respiraţiei şi muzica vindecătoare, conferinţă susţinută de maestrul Sundao YU, JAE – SHEEN din Coreea de Sud. Evenimentul va avea loc joi, 13 martie 2014, orele 19.30, la Universitatea Spiru Haret, Sala Studio, Str. Ion Ghica, nr. 13, parter.

Invitaţi: Maestrul Yu, Jae-Sheen, practician şi formator SUNDAO; lector univ. Tatiana Segal, doctor în filosofie, sinolog (Universitatea din Bucureşti); lector univ. dr. Ilie Pintea, cercetător în filosofie (Universitatea Spiru Haret). Moderator: Conf. univ. Matei Georgescu.

Evenimentul îşi propune să prezinte publicului larg metoda daoistă, veche de milenii, de vindecare prin respiraţie, numită SUNDAO, dar şi muzica de meditaţie asociată acestei practici.

Vector şi suport al informaţiilor despre practica SUNDAO vor fi cartea scrisă de maestrul Yu, apăruta la editura Herald, SUNDAO – respiraţia daoistă şi practica vindecării, din colecţia TERAPIA, şi un CD cu muzică tradiţională interpretată de maestrul Isam la flaut de bambus, instrument numit DaeGum. Este pentru prima dată când se va prezenta publicului din România acest gen muzical extrem de preţuit în Coreea de Sud.

Maestrul YU

www.masterUschool.com

www.thepath.ro

Jae-Sheen Yu este unul dintre cei mai inovatori şi dinamici instructori ai tradiţiei Sundao, un maestru învăţător şi vindecător născut în Coreea de Sud. După ce s-a stabilit în SUA în 1998, a deschis centre în California şi ulterior în Germania, Rusia, România etc.. În prezent, este director al programului Sundao USA

Şi-a început căutarea personală şi călătoria spirituală la vârsta de 9 ani, fiind călăuzit de mai mulţi maeştri, precum Bong Woo (daosit) şi Sung Chul (maestru buddhist), dar şi de către bunicul şi bunica sa, care, mai târziu, au devenit călugări buddhişti. După mulţi ani de meditaţie şi introspecţie alături de învăţătorii săi spirituali, Yu, Jae-Sheen a cunoscut multe experienţe profunde, ce au condus către experienţa fundamentală a eliberării. Înţelegând şi învăţând din aceste experienţe, a putut să îşi vindece multe suferinţe precum: atacuri de panică, fobii, alergii, dureri fizice, orientarea mentală preponderent spre ego etc.

După mulţi ani de experienţă practică, a creat o metodă revoluţionară de vindecare şi meditaţie, denumită „Arta Respiraţiei – Dao în practică”, ce oferă o soluţie de vindecare şi de transformare a conştiinţei oamenilor, societăţii şi planetei, utilizând un sistem de respiraţie conştientă prin observare atentă şi meditaţie îndrumată. Această metodă ajută oamenii să identifice şi să elibereze rapid gândurile şi emoţiile care îi limitează şi sabotează, ce sunt înrădăcinate în memoria celulară a corpului, putând astfel să transforme suferinţele şi neînţelegerile într-o stare de bine, bucurie şi împlinire.

 

Cartea: SUNDAO –respiraţia daoistă şi practica vindecării, autor Maestrul Yu, publicată de EdituraHerald; www.edituraherald.ro

Noi căutăm metode pentru a ne redobândi echilibrul şi liniştea, şi urmărim să ridicăm vălul de pe modul nostru obişnuit de a ne percepe pentru a descoperi propria noastră esenţă. Sundao (Sun-do, Shinsundo, Kooksundo, Dahnhak), o artă de vindecare tradiţională daoistă, este o astfel de cale. Sundao este o practică de pregătire a minţii şi trupului pentru dezvoltare fizică, mentală şi spirituală, o metodă care ne face capabili să integrăm şi să armonizăm întreaga noastră fiinţă – minte, trup şi spirit. Este o practică ce datează de aproximatix 10.000 de ani şi combină o serie de poziţii fizice şi respiraţia abdominală pentru a educa, echilibra şi regla sistemul energetic intern al corpului (Ki/Qi). În Sundao, individul îşi ia măsurile corespunzătoare pentru a-şi echilibra energia vitală (Qi). În gândirea orientală, conceptul de Dao sau Tao (adică ordinea naturală a lucrurilor, forţa care curge prin toate fiinţele, precum şi în univers) recunoaşte intersectarea sistemelor de energii cosmice, naturale şi umane, şi se străduieşte în a găsi un echilibru, care să sincronizeze sistemul energetic uman cu energia universului. Aceste concepte sunt evidente în principiile Sundao, care au drept scop cultivarea trupului şi a minţii, trezindu-le astfel la legile creaţiei şi evoluţiei.

CD. The Art of Zul-Ryeo

Maestrul Isam a compus şi interpretat muzică pentru seminarii de SUNDAO

“>https://vimeo.com/85526490

Maestrul Isam a devenit călugăr budhist în 1960, în templul Hae-In-Sa, cu dorința de a oferi întregii lumi, prin vocația sa, sunetele universale și energia lor creatoare. Si-a descoperit calea prin maestrul care l-a învăţat sa secretele unui instrument traditional, flautul de bambus DaeGum, si calea muzicii jeong ak. A devenit renumit la începutul anilor ’80. În ciuda unui accident grav care l-a lăsat în incapacitatea de a-şi mai folosi mâna dreaptă, maestrul Isam a redobândit dexteritatea necesară de a cânta la acest instrument cu o singură mâna. Mestrul este aşteptat în România în perioada următoare.

JeongAk (tradus literal “muzica dreaptă” – muzică a corpului drept, a minții și a inimii) este o formă de muzică tradițională considerată clasică, spre deosebire de cea populară. Este o categorie de muzică frecvent asociată elitelor sociale. Cele mai renumite piese de jeongak sunt Sujecheon și suita intitulată Yeongsan Hoesang.Această muzică a fost creată pentru a induce celui care o ascultă o stare profundă de aliniere energetică ritmul conștiinței cosmice.

CD – The Art of Yul Ryeo

CD-ul a fost creat de către Master Isam ca suport muzical pentru seminariile lui Master Yu. Aici puteti vedea şi chiar asculta mici fragmente din CD1.

http://www.cdbaby.com/cd/bhikkhuisammasteryujaesh – site oficial CD

http://www.youtube.com/watch?v=tx56ZSm3RzA – concert sustinut de Maestrul Isam

Organizatori: The Path Romania, Editura Herald, Universitatea Spiru Haret, TV H

Susţinători: Discover Korea, Tea House, Fundatia Floarea Vietii, Anahata Welness Center, Asociatia Simply Life

Parteneri media: Radio Romania Targu Mures, Bookuria.info, Filme-carti.ro, Romania Pozitiva, Andreea Talmazan.ro, Gratuitor.ro, Bookaholic.ro, CalendarEvenimente.ro, TraiesteConstient.ro, Cartidelumina.wordpress.com, Amintiridincalatorie.ro, SemneBune.ro, Minunemica.eu

Venue

Universitatea Spiru Haret, Sala Studio
Str. Ion Ghica, nr. 13
București, România
+ Google Map
Phone
021 4551042 ; 021 3140075
View Venue Website