Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Atelier de poezie – au început înscrierile!

30.06.2015 @ 12:00 am - 10.09.2015 @ 11:55 pm

Când Simona Popescu a spus, la o întâlnire Creative Writing Sundays, că i-ar plăcea să țină un atelier de poezie, ni s-au aprins beculețe și pe unde n-aveam. Sperăm ca tinerii poeți care citesc această prezentare să se bucure și ei de minune și să vină mai aproape. Vor primi feedback și recomandări de lectură potrivite fiecăruia, se vor juca, se vor asculta, se vor împrieteni.

Antrenoarea de poezie: Simona Popescu (interviu)

Un scriitor tînăr trebuie să ştie pe ce lume trăieşte – lumea contemporanilor lui, nu doar cei din România! E vital, altfel te poţi trezi că eşti complet depăşit, vetust, „pe lîngă”. După cum un autor trebuie să fi citit cărţile cu adevărat importante ale lumii – proză, poezie, eseu, filozofie. Şi mai cred că un tînăr autor trebuie să fie plin de muzici şi de imagini din zeci de filme ale marilor regizori. Mai departe, să-şi cultive grădina, şi la propriu (dacă are!), şi la figurat, precum candidul Candide al lui Voltaire!

Simona POPESCU, poetă, prozatoare, eseistă, este conferențiar la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti, unde, pe lîngă cursuri de istoria literaturii române (mai ales legate de avangardă și postmodernism), ține şi cursuri de creative writing.

A publicat cinci volume de poezie (primul, Xilofonul şi alte poeme, 1990, a fost tradus în maghiară sub titlul Xilofon, Editura Pont Kiado, Budapesta, 1998; ultimul, Lucrări în verde. Pledoaria mea pentru poezie, 2006, a fost tradus, fragmentar, în franceză şi germană sub titlul Travaux en vert. Mon plaidoyer pour la poésie la Editura PHI din Luxembourg, 2008), un roman, Exuvii (1997), ajuns la ediția a cincea (2011), tradus în poloneză și maghiară (Wylinka, 2002; Vedlések, 2008), un volum de eseuri, Volubilis (1998) și două cărți de critificțiune legate de poetul suprarealist Gellu Naum. A coordonat scrierea romanului colectivRubik (2008), semnat de 29 de tineri autori.

Cărţile ei au fost premiate, iar fragmente din ele au fost incluse în manuale pentru liceu sau studiate la Universități din România. E prezentă în numeroase antologii din străinătate. A fost invitată la festivaluri de poezie (Trois-Rivières/Canada, Struga, Genoa, Medana, Val-de-Marne, the Writing Europe festival in Holland, etc.), sesiuni de lecturi literare şi work-shop-uri în Germania, Franţa, Belgia, Polonia, Spania, Austria, Luxemburg, SUA etc.

Durata atelierului: două luni (4 octombrie – 15 noiembrie), 4 ședințe de câte 3h, o ședință la două săptămâni, duminica de la 14:00 + o ședință-lectură la o lună după, în jur de 15 decembrie.

Loc: București, cafenea, n-am stabilit încă

Cost: 250 lei (cost mai mic decât la celelalte ateliere ale noastre pentru că Simona Popescu vine pro-bono, ca să plătiți voi mai puțin)

Înscriere: Vă invităm să participați la preselecție până pe 10 septembrie. Trimiteți un mail cu subiectul „Atelier de poezie” la adresa simina @ revistadepovestiri.ro. Atașați cele mai bune poezii pe care le-ați scris – un document nu mai lung de 6 pagini.

Dacă nu trec de preselecție cel puțin 6, nu putem ține atelierul. Numărul maxim de locuri va fi în jur de 12.

Cei 250 lei se plătesc la prima întâlnire și nu se returnează dacă lipsiți.

Pentru orice întrebări, mail la simina @ revistadepovestiri.ro sau 0732009198.

Details

Start:
30.06.2015 @ 12:00 am
End:
10.09.2015 @ 11:55 pm
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.revistadepovestiri.ro/poezie/

Organizer

Revista de Povestiri
Phone
0732009198
Email
sundays@revistadepovestiri.ro
View Organizer Website