Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Concert Sitar & Lansare „Doctrina vibrației”, de Mark Dyczkowski

26.06.2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Editura Herald şi Hermitage. urban spiritual hub (Str. Mihai Eminescu, nr. 127) au plăcerea de a vă invita marţi, 26 iunie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, „Freamătul Inimii spirituale – Doctrina Vibraţiei în şivaismul caşmirian”, lansarea cărţii „Doctrina Vibraţiei” a prof. Mark Dyczkowski, care va oferi în încheierea acestui eveniment şi un concert de sitar.

☼ Ce înseamnă Tantra?
☼ Ce reprezintă şivaismul non-dualist caşmirian?
☼ Ce înseamnă Doctrina Vibraţiei în contextul şivaismului caşmirian?

„Doctrina Vibraţiei” ne vorbeşte despre învăţătura uneia dintre cele mai înalte Căi spirituale pe care le-a cunoscut istoria (atât din punct de vedere metafizic, cât şi din punct de vedere contemplativ, şi anume şivaismul non-dualist caşmirian, în particular despre şcoala numită Spanda (termen tehnic ce desemnează freamătul dătător de viaţă al Inimii lui Dumnezeu).

Prin „vibrație” (spandana) înțelegem o mișcare subtilă. Ea este subtilă în sensul că, deși nu se mișcă, ea se manifestă ca impuls. Lumina conștiinței nu este deloc separată de manifestare, deși ea apare ca fiind așa. Astfel, ceea ce este nemișcat, fiind asociat cu diversitatea manifestării, se manifestă ca mișcare. (Abhinavagupta)

Dat fiind faptul că nu există succesiune în interiorul conștiinței, nu există nici simultaneitate; și, dat fiind faptul că nu există simultaneitate, nu există nici succesiune. Realitatea conștientă extrem de pură transcende orice discuție despre succesiune și absența sa. (Abhinavagupta)

La nivelul inferior al conștiinței simțurile fizice sunt mai mult decât simple instrumente de percepție. Ele sunt exteriorizate și operează în relație cu obiectele exterioare. La nivelul superior, atunci când „insula conștiinței întrupate” a fost distrusă și cufundată în oceanul purei conștiințe, simțurile percep realitatea într-un fel nou, în afara timpului. Ele sunt interiorizate, în sensul că sunt recunoscute ca fiind forțe spirituale care operează în sacralitatea conștiinței. Cufundate în Marea Lumină a lui Bhairava, simțurile sunt divinizate, iar activitatea lor îl conduce pe yoghin la realizări mai înalte ale conștiinței chiar şi atunci când ele îşi percep obiectele specifice. Astfel, după ce ele însele au fost iluminate de către Śiva, simțurile îl iluminează pe yoghin, astfel încât el realizează în acest fel că simțurile sunt energia pură a conștiinței (Spanda), care percepe Divinul manifestat ca senzații. (Mark Dyczkowski)

Iată câteva citate sugestive din cartea „Doctrina Vibraţiei” de Mark Dyczkowski, carte publicată în colecţia Tantra a editurii Herald . Şi de asemenea întrebări la care vom găsi cu siguranţă răspunsuri.
Vă invităm, aşadar, la o seară specială în care acordurile de sitar vor vibra la înălţimea plină de înţelepciune a învăţăturilor transmise. Vom discuta despre şivaismul non-dualist caşmirian alături de invitaţii: prof. Mark Dyczkowski, discipol al ultimului maestru al śivaismului caşmirian, Swami Lakshmanjoo şi posesor al unui doctorat la Universitatea Oxford cu specializarea śivaism caşmirian, sub îndrumarea prof. Alexis Sanderson, Adrian Lucian Moldovan, profesor de yoga şi Mihai Liță, coordonatorul colecţiei Tantra a Editurii Herald.

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).


Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.
Vă rugăm să vă prezentați cu 15 minute înainte de începere.
Vă rugăm să aveți în vedere că în sală se intră fără încălțăminte.

Organizer

Editura Herald
Phone
021-319-40-60 , 021-319-40-61
Email
office @ edituraherald.ro
View Organizer Website