Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

De Halloween, Silviu Gherman vine la “Dialoguri cu scriitori români”

31.10.2013 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Iată-ne ajunși la cea de-a treia ediție din București a Dialogurilor cu scriitori români, ce va avea loc chiar de Halloween, pe 31 octombrie, la librăria Cărturești Verona.

Invitatul este unul dintre cele mai pitorești personaje ale lumii literare, personalitate efervescentă și polivalentă care-și dovedește talentul pe foarte multe planuri: scriind romane și povestiri, cântând alături de trupa sa, Mes Quins, jucând în propriile producții digitale de pe Teleschpenker, site-ul marca Silviu Gherman ce conține pastile de un umor nebun cu și despre lumea lui…Silviu Gherman sau desenând cu pasiune, pentru a-și exersa aptitudinile de artist plastic. Deși este un actor foarte talentat, nu vrea ca lumea să-l cunoască astfel, susținând că nu a jucat prea mult și că acest aspect al vieții lui îl interesează prea puțin. De fapt, Silviu Gherman, în toate ipostazele și cu toate valențele sale, este modelul de entertainer total al lumii în care trăim, observatorul care vede latura comică a oricărui lucru, despre care râde cu poftă, dar cu foarte multă seriozitate, așa cum se face comedia adevărată.

Un tip foarte înalt și ușor distrat, cu o privire pătrunzătoare și ludică, un bărbat bine care-ar putea să joace cu brio personaje istorice în filme de epocă, un geniu ironic dar bonom care te intrigă sau chiar te lasă perplex, iată tot atâtea descrieri pe care i le-ai putea face lui Silviu Gherman la o primă vedere. De altfel, rugat să se prezinte, autorul se autodefinește după cum urmează: “Silviu Gherman s-a născut la Brașov, a făcut liceul de artă, o facultate administrativă, apoi una artistică. A scos trei cărți și un album de muzică cu trupa Mes Quins. A muncit într-o corporație.” Simplu și la obiect, dar reușind performanța de a-și spori misterul.

Este autorul unei cărți de povestiri, “Scurta și plictisitoarea viață a lui Kjus” (Editura Polirom, 2005) și a două romane, “Cele mai frumoase creiere”, (Cartea Românească, 2008, Premiul pentru proză la concursul de manuscrise pentru tinerii sub 35 de ani al Uniunii Scriitorilor din Romania) și “Hârtiile masculului”, cea mai recentă carte a sa, publicată la Editura Curtea Veche (2012) și lăudată drept un amestec de “fantezie steampunk, bravă lume nouă și călătorie swiftiană” (Rareș Moldovan).

Este co-autor (alături de Ovidiu Chihaia, celălalt membru al Mes Quins) a câteva zeci de cântece ironice și fanteziste care au toate calitățile pentru a deveni oricând hit-uri electro-punk și autor a câteva sute de filmulețe-comentariu, realizate chiar de el în decorul apartamentului propriu, prin care defilează cu nonșalanță, uneori chiar prin cadru, pisica sa cu nume dătător de confuzii (nu, nu e motan!), Vlahuță.

Câteva mostre de ureche muzicală, umor și talent cu carul, găsiți aici și aici.               .

De data aceasta, misiunea moderatoarei Nadine Vladescu este de a reuși un dialog care să le poată dezvălui celor din public câte puțin din activitatea autorului în toate celelalte domenii în care acesta excelează, dincolo de scris. Va fi vorba despre muzici, filme, personaje SF, topuri științifice sau fanteziste, cărți iubite sau hulite, modele literare sau digitale, creații lingvistice și lumi populate de burbaci, fuscubrahi, chirunți, cledane și tot atâtea enigme care vor fi elucidate pe rând, într-o întâlnire stranie, autentică, homerică, unică, de Halloween. Bu-huuuu!

Despre cum va fi evenimentul, o posibilă variantă găsiți într-un promo marca Silviu Gherman, chiar aici.

Proiectul Dialoguri cu scriitori români este inițiat și finanțat de Cărturești și are loc lunar în librăriile din București, Cluj, Iași și Timișoara. Acest demers a apărut ca un raspuns la situația pieței de carte din România care înregistrează anual un numar tot mai mic de cititori și de cumpăratori de carte, propunâdu-și să promoveze literatura și mai ales pe cei care o produc printr-o serie de întâlniri informale cu publicul. Proiectul își dorește să ajute la demararea unui dialog funcțional între edituri, librării, scriitori şi public, dar și la sincronizarea între oferta pieţei de carte şi cererea publicului și implicarea jucătorilor de pe piața de carte în demersul încurajării lecturii.

Venue

Cafe Verona Cărturești
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website