Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea volumului “Patrie română, țară de eroi” de Simona Preda

20.11.2014 @ 5:15 pm - 6:00 pm

Curtea Veche Publishing lansează joi, 20 noiembrie, ora 17.15, în cadrul Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, volumul “Patrie română, țară de eroi” de Simona Preda.

Evenimentul va avea loc la standul Curtea Veche Publishing din cadrul Pavilionului Central Romexpo, unde ne vom întâlni cu Simona Preda, Adrian Cioroianu, Elena Siupur, Daniel Cristea Enache și Doina Jela pentru prezentarea cărții.

Cartea Simonei Preda, istoric, cercetător, doctorandă a lui Lucian Boia, este o reconstituire pe cât de minuțioasă și aplicată, pe atât de evocatoare a unui fenomen pe care cei care l-au cunoscut și-l vor aminti în detaliu, iar ceilalți îl vor descoperi cu uimire: completul control asupra minții, sufletului și trupului uman, prin care totalitarismul comunist și-a perpetuat existența vreme de aproape un secol asupra unei mari părți a omenirii.

Așa cum arată Vladimir Tismăneanu în prefață, „ceea ce ne oferă Simona Preda în această carte fascinantă este o călătorie în interiorul propagandei pentru copii din România comunizată, o analiză riguroasă și de o admirabilă adâncime, a instituțiilor, metodelor și simbolurilor aferente care aveau ca scop ceea ce propaganda numea plămădirea Omului Nou. Cu talent narativ și acuratețe conceptuală, autoarea ne invită să înțelegem cum se construia matricea emoțională a angajamentului comunist încă din anii copilăriei.”

 

Alte detalii cu privire la Gaudeamus, plus programul celorlalte edituri la Gaudeamus 2014

Organizer

Editura Curtea Veche Publishing
Email
http://www.curteaveche.ro/
View Organizer Website

Venue

Romexpo
Romexpo Sa Bld. Marasti, nr. 65-67, Sector 1
București, România
+ Google Map
Phone
021 202 5700
View Venue Website