Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Liste Goncourt / Choix roumain : annonce du lauréat

29.10.2016 @ 12:00 pm - 2:00 pm

Studenții români aleg laureatul premiului „Liste Goncourt / le Choix roumain” 2016 (a 4-a ediție).

Desfășurându-se sub patronajul Academiei Goncourt, proiectul „Lista Goncourt/Alegerea studenților români” reunește un juriu format din studenți la literatură franceză din șapte universități române, care decernează premiul celui mai bun roman francez al anului 2016, pe baza selecței oficiale Goncourt.

Câștigătorul de anul acesta va fi anunţat sâmbătă, 29 octombrie, la ora 12.00, la Institutul Francez din Bucureşti, în prezența Ambasadorului Franței în România, Excelența Sa domnul François Saint-Paul, a Directorului Institutului Francez din România, domnul Christophe Gigaudaut, și a Responsabilului de proiecte la Biroul Europei Centrale și Orientale al Agenției Universitare a Francofoniei, domnna Mihaela Codreanu, a autorului Tobie Nathan, laureatul ediţiei 2015, cu romanul „Ce pays qui te ressemble” (Editura Stock), și a președintelui de onoare al acestei ediții, doamna Adina Dinițoiu.

Un reprezentat din fiecare universitate din ţară (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Sibiu), va fi prezent la conferința, după dezbatere și deliberarea finală.

De la ora 17.00, Tobie Nathan va fi prezent la mediateca Institutului Francez, pentru lansarea romanului său în limba română, sub titlul „Această țară care-ți seamănă” – publicată la editura IBU Publishing, urmată de o dezbatere cu publicul, pe domeniul său de specialitate, ethnopsihiatria.
Adina Dinițoiu, traducătoarea cărții (în colaborare cu Jianca Ştefan), și Ioana Rosenberg, directoarea editurii IBU Publishing, vor lua parte la evenimentul moderat de către Andrei Popov, jurnalist la Radio România Internațional. Discutie în limba română.

Venue

Institutul Francez din Bucureşti
Bdul Dacia, nr. 77
București, România
+ Google Map
Phone
0374 125 200
View Venue Website