Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Olga”, de Henri de Grandmaison | Lansare de carte

05.07.2018 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Editura Vremea și Librăria Humanitas de la Cișmigiu vă invită joi, 5 iulie, de la ora 19.00, la lansarea volumului „Olga sau Întoarcerea la Țibănești” de Henri de Grandmaison, apărut în colecția Aristocărți a Editurii Vremea.
Invitați, alături de autorul francez: arh. Șerban Sturdza, Ruxandra Racoviță, arh. Alexandru Beldiman. Moderator: Silvia Colfescu.
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

„Olga sau întoarcerea la Țibănești”
Acțiunea acestui roman se petrece în contextul istoric al trecerii violente de la luminoasa epocă interbelică la “epoca de aur”, așa cum a fost această trecere resimțită de familiile aristocrate ale României. Decăderea financiară și socială nu a atras și decăderea morală a românilor de familie bună. Pe unii greutățile i-au doborât prin depresie, pe alții i-au făcut mai puternici, niște supraviețuitori. În ciuda suferințelor pe care personajele trebuie să le experimenteze în această carte, există un final fericit ce restabilește dreptatea – căderea comunismului și recuperarea averii abuziv răpite de stat.

„Olga sau întoarcerea la Țibănești” este o carte de ficțiune, inspirată parțial din amintirile Olgăi Racoviță, amintiri povestite scriitorului francez Henri de Grandmaison. Cartea a apărut cu ani în urmă în Franța, iar acum este tradusă în limba română și publicată la Editura Vremea.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map