Ghici cine vine la cina! Vreunul din personajele de mai jos? Atunci ai o problema 🙂

Henry Chinaski – Pentru că alter ego-ul lui Bukowski își trăiește viața după o regulă simplă:

If something bad happens you drink in an attempt to forget; if something good happens you drink in order to celebrate; and if nothing happens you drink to make something happen. (din Femei)

Tyler Durden – Oricât de încântător ar părea (mai ales dacă ți-l imaginezi cu fața lui Brad Pitt),  Tyler Durden are o mare problema: nu există. Plus că s-ar putea să te convingă să detonezi niște bombe în sufrageriile vecinilor care ascultă Black Eyed Peas la ora 3 dimineața.

Dracula – Dezavantajul unui vampir old school e că, spre deosebire de modelele mai noi, care merg la liceu și se hrănesc ca niște fotomodele înaintea unui ședințe foto, Dracula e Dacia 1300 a lumii vampirilor: se hrănește cu sânge, este ucis de lumina zilei și doarme în coșciug, dar te poți baza întotdeauna pe gusturile lui la femei – are trei neveste la fel de vampiroaice ca și el și visează la o existență posh în Londra, cu Mina Harker.

Heathcliff – La răscruce de vânturi ar fi putut fi o poveste frumoasă, și Heathcliff un erou romantic. Dar pe parcurs îți dai seama că nu e o idee bună să te joci cu el: asemenea Contelui de Monte Cristo, Heathcliff este nedreptățit și, după o absență îndelungată, se întoarce și îi distruge atât pe cei vinovați, unul câte unul, cât și pe moștenitorii lor.

Mr. Wickham din Mândrie și prejudecată – O să fugă cu sora ta.

Humbert Humbert – O să fugă cu sora ta mai mică.

Patrick Bateman – Este tânăr, inteligent, bogat, mereu bine îmbrăcat, cu un job pe Wall Street. Îi plac apusurile de soare, plimbările pe malul mării și să ucidă, fără discriminare, femei, bărbați și copii. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un bărbat?

Jack din Împăratul muștelor – În roman, Jack reprezintă răul din ființa umană, care iese la iveală în lipsa constrângerilor sociale. El este cel care conduce tribul prin violență și datorită căruia, spre finalul cărții, mor și Simon, și Piggy, iar Ralph este salvat în ultimul moment. Mâna dreaptă a lui Jack e Roger, care plănuiește să înfigă capul lui Ralph într-o țepușă și să-l ofere drept ofrandă Bestiei.

Don Juan – O să fugă și cu mama, și cu sora ta.

Dean MoriartyThe all american bad boy, cel de care mama ta ți-a spus mereu să te ferești: fermecător, spontan, inteligent, viciat. Dean te-ar duce în cea mai nebunească aventură a vieții tale, ați poști jointuri și whiskey, dar spre final te-ar abandona în Mexic, bolnavă de dizenterie.

Raoul Duke – Pentru că atunci când s-ar uita la maică-ta, ar vedea un monstru cu tentacule și asta probabil o să jignească pe cineva.

Mențiuni speciale: căpitanul Ahab, pentru fetișul lui pentru balene, evident, Valmont (din Legăturile primejdioase) și Ignatius J. Reilly (din Conjurația imbecililor).

13 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *