Începem cu o veste tristă: a murit Michael Hart, inventatorul ebook-urilor și fondatorul Project Gutenberg.

Și, pentru că săptămâna asta s-au împlinit zece ani de la atentatele din New York, iată o listă a celor mai bune cărți despre 9/11.

În caz că v-ați prins urechile prin zecile de premii literare despre care se tot vorbește (serios, nici nu se termină de dat unele, că încep altele), aveți aici un material care o să aprindă lumina: câte sunt, care sunt cele mai prestigioase, ce sunt longlists și shortlists.

Topuri: 10 romane despre adolescență, 10 cărți reprezentative pentru 10 orașe literare, 11 romane existențialiste, 10 menajere celebre în literatură.

Îți plac poeziile scurte? Scrie una într-un tweet!

Postmodernismul de la A la Z, în cărți și nu numai.

Să ucizi o pasăre cântătoare, Stăpânul inelelor și Mândrie și prejudecată sunt cele mai iubite cărți din UK. Deloc surprinzător: două sunt în programa școlară și a treia e… you know, Stăpânul inelelor.

În curând ebooks de împrumut pe Amazon. Ce părere aveți?

Aici găsiți cel mai tare typo peste care am dat până acum. Trebuie să vedeți ce efecte poate avea o singură literă asupra unui roman. Trebuie!

Avem două filme noi după cele două romane celebre ale surorilor Bronte. Si acum, un articol care se întreabă dacă nu cumva am devenit brontemani.

Sapphire vorbește despre noul ei roman, iar John Le Carre despre Tinker, Taylor, Soldier, Spy – și romanul, dar și filmul, pe care abia așteptăm să îl vedem.

Ce i-ar fi spus lui JK Rowling o editură care ar fi respins Harry Potter?

10 sfaturi pentru cine vrea să publice în reviste de la cineva care face asta de 12 ani. Unul dintre cele mai bine scrise articole pe tema asta.

Pentru că a fost recent ziua lui, iată și un feature despre Roald Dahl.

Anticipând dispariția cărților p hârtie, IKEA modifică design-ul bibliotecii clasice.

Și dacă nu mai avem bibliotecă, iată 10 locuri de unde poți cumpăra ebooks și care nu sunt Amazon.

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *