Începem săptămâna cu o întrebare bună: ce se întâmplă cu cărțile care nu se vând? Un eseu foarte fain într-un sertar cu multe eseuri faine, The Millions.

Extra goodie: un interviu proaspăt cu Chuck Palahniuk! Și o serie de fun facts despre el, povestite tot de el. Atât. De fapt nu: la fel de interesant este eseul lui Neil Gaiman despre cum a scris American Gods.

Tu cum ți-ai defini jobul în șase cuvinte? S-ar putea sa fie mai greu decât crezi să răspunzi la întrebarea asta.

Dacă nu știați că există premiul Corneliu Popescu, pentru poezie tradusă în engleză dintr-o limbă europeană, aflați acum. Plus shortlistul de anul acesta.

De citit pe moca: Diavolul se îmbracă de la Prada. Dada, chick lit 🙂 Și dacă tot am ajuns aici, citiți și un articol interesant despre cum se vând cărțile de genul ăsta.

Tips & tricks: azi, cum să fii publicat într-o revistă.

Pentru toți fanii lui Ray Bradbury, aici găsiți o colecție de interviuri cu autorul și alte materiale despre el și Fahrenheit 451. Merită să aruncați o privire, cel puțin pe interviuri.

Topuri și liste:

10 cărți despre Turcia

10 cărți despre mesaje care și-au ratat destinatarul

15 romane mișto care se petrec la universități reale

o listă de romane numai bune de citit când n-ai bani

Pentru cine se întreba ce mai face autorul lui Wakefield, o frântură din viața lui Andrei Codrescu în State – aici.

Nu că ați vrea și voi un Allen Ginsberg bobblehead pentru bordul mașinii? 🙂

Și un articol cel puțin interesant despre cum scriitorii se mai întâmplă să prezică viitorul. Nu, nu vorbim doar de science fiction.

Știați că Mark Twain a fost de fapt un romantic? Găsiți aici o scrisoare de dragoste către soția lui. Și nu, nu e ironic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *