De cate ori m-am gandit la care autori vor ajunge inevitabil in App Store (mai devreme, nu mai tarziu), am pariat pe beatnici. Pe drum de Jack Kerouac + Apple = coolness boost garantat.

Uite ca s-a intamplat. Si intr-o forma foarte misto chiar.

Pentru ca romanul lui Kerouac este, dincolo de personajele boeme si de atmosfera, povestea unor calatorii, aplicatia pentru iPad vine cu harti interactive, fotografii, filmari cu Kerouac citind dintr-o prima versiune a cartii, si, evident, cu romanul in intregime, impreuna cu o serie de note care explica diverse detalii din roman si ofera informatii despre personaje.

De asemenea, ea contine documente din arhiva Viking, editura care a publicat prima data cartea, precum scrisori intre Kerouac si Malcolm Cowley, editorul lui, in care cei doi discuta problemele puse de anumite pasaje mai neortodoxe (care puteau sa se loveasca de aceleasi acuzatii de obscenitate de care s-a lovit Ginsberg cu Howl).

The “On the Road” app — priced at $12.99, the same as the regular e-book edition (it rises to $16.99 on July 2) — was prepared with help from the Beat scholars Bill Morgan and Howard Cunnell, though it has a populist, unscholarly feel. Some of the notes embedded in the text give a helpful run-down of the real-life people and places behind the novel, sometimes with photographs that deepen the period flavor.

Mai multe despre asta aici.

Voi v-ati cumpara aplicatia? Ce alte book apps v-ar placea sa gasiti in App Store?

organizator de evenimente, fotograf, owner Uncle Jeb Photo& Events, fost redactor Metropotam.ro, colaborări în presa culturală: Dilema Veche


Un comentariu
  1. K

    Voi v-ati cumpara aplicatia? Ce alte book apps v-ar placea sa gasiti in App Store? —- intrebarile de final suna ca o incercare fortata de a interactiona cu cititorii. imi amintesc cumva de exercitiile/ intrebarile care urmau o lectie din manualele de scoala primara. Cut it.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *