Cărțile pentru copii au darul de a cultiva mințile celor mici, dar și de a alina sufletele adulților care le citesc. Cu acest gând în minte, Editura Frontiera se bucură să anunțe titluri noi și alese pentru prima parte a anului 2017.

Din fericire”/Remy Charlip, traducere de Veronica D. Niculescu. O carte clasică din literatura pentru copii, o mică bijuterie plină de umor și toată candoarea cărților vintage pe care cu bucurie le redescoperim astăzi.

fortunately-remy-charlip

Rechenka’s Eggs”/Patricia Polacco, traducere de Camelia-Vida Rațiu. O poveste de inspirație rusească despre prietenie, generozitate și dăruire, având ca personaje principale o gâscă sălbatică și o babușka pasionată de încondeierea ouălor de Paști.

patricia-polacco

A dispărut tortul!”/ Thé Tjong-Khing. O carte de căutare mai puțin obișnuită, construită ca o poveste cu suspans. Această carte este surpriza noastră preferată din prima parte a anului: și noi, și copiii noștri am „citit-o” zile în șir (sau mai degrabă am „văzut-o” ca pe un mini film de acțiune din epoca filmelor mute). Ilustrațiile sunt realizate de Thé Tjong-Khing, artist olandez câștigător al unor importante premii pentru ilustrație de copii și nominalizat în 2007 pentru Deutsche Jugendliteraturpreis.

the-tjon-khing

Eu sunt cel mai puternic”/Mario Ramos, traducere de Alexandru Gurău. Mario Ramos este un autor francez foarte îndrăgit de copii, iar seria de cărți despre lupul cel lăudăros excelează atât prin povestea plină de umor și referințe la basme clasice, cât și prin ilustrația de excepție.

mario-ramos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *