Fascinanta saga fantasy Cântec de gheață și foc, de George R.R. Martin apare într-o ediție revizuită în noul format al colecției Nautilus la editura Nemira. 

Capodopera modernă a genului fantasy, romanele din saga cuprind magie, mister, intrigă, iubire și aventură, într-o lume deosebită de tot ceea ce s-a scris până înainte. Ecranizate de HBO într-un serial ajuns la cel de-al șaselea sezon, romanele lui R.R. Martin s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume, devenind un adevărat fenomen mondial.

Despre primul volum, Urzeala tronurilor, s-a spus că ”marchează fără doar și poate începutul detronării lui Tolkien: Urzeala tronurilor.“ (Newsweek)

„Magie neagră, intrigă politică și multă vărsare de sânge – o saga titanică: G.R.R. Martin. Un festin al literaturii fantasy care va satisface orice apetit.“ (Publisher’s Weekly)

”Ceea ce conferă seriei un caracter unic este curajul lui Martin: niciun personaj nu este la adăpost de satârul călăului (uneori în sens literal). Nu numai că cei «buni» pierd adesea în fața celor «răi», dar nici nu știi care sunt unii și care sunt ceilalți.“ (Paul Huges)

Urzeala tronurilor: Într-un ținut în care verile pot dura ani în șir și iernile o viață, primejdia se arată la orizont. Vine iarna și pe plaiurile înghețate de la nord de Winterfell forțe întunecate și stranii își adună puterile în spatele Zidului ce protejează întregul regat Westeros. În mijlocul conflictului se afla familia Stark de Winterfell, oameni la fel de aspri și neîndurători ca pământul pe care îl stăpânesc. Un tărâm al extremelor, de la fortărețele de piatră ale iernii la castelele belșugului și ale verii, în care lorzi și prințese, soldați și vrăjitori, asasini și bastarzi iubesc, se luptă și uneltesc pentru a supraviețui.

Încleștarea regilor:  Westerosul este tărâmul uitat al luptei și răzbunării, al vrăjitoriei și războiului. Povestea din Urzeala tronurilor continuă în volumul al doilea cu haosul din lumea politică : în care fecioarele se aliază cu nebunii, frații complotează unul împotriva celuilalt, iar morții se ridică pentru a întuneca pământul. Într-un climat al incestului și al fratricidului, al alchimiei și al crimei, prețul gloriei va fi măsurat în sânge și va fi plătit celor mai cruzi învingători.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *