Vacanțele și concediile de vară ne permit să citim puțin mai mult grație timpului liber câștigat. Mulți dintre noi călătorim în această perioadă așa cum nu o facem de obicei și descoperim locuri noi. De ce să nu descoperim și autori sau cărți pe măsura călătoriilor noastre? Poate că acesta a fost gândul celor de la Fly Abu Dhabi când au realizat un infografic de recomandări de lectură în funcție de destinațiile clienților. Mi s-a părut faină ideea (deși nu este în totalitate originală, s-au mai făcut topuri și grafice ușor asemănătoare), așa că am vrut s-o împărtășesc cu voi. 

Lucrurile merg relativ simplu: se ia o destinație, se alege o carte cât mai reprezentativă din țara / zona respectivă, se încropește o mică descriere a acesteia. Informațiile sunt însoțite de imagini simpatice, se menționează dacă volumul respectiv a fost sau nu ecranizat (pentru iubitorii de cărți & filme) și cât de mult te solicită cartea în speță (au întocmit un „concentration level needed”) – na, doar suntem în vacanță, să nu ne obosim mai mult decât e cazul :).

Recomandările sunt, în general, de calitate, se merge pe cărți care au confirmat (dintr-un punct de vedere sau altul), cum ar fi Un veac de singurătate pentru Columbia, Să ucizi o pasăre cântătoare pentru sudul Statelor Unite, Don Quijote pentru Spania, Sticletele generic pentru Statele Unite. Desigur, sunt și cărți pe care nu le știu – care ar fi farmecul altfel?

(click pe imagine pentru a o mări)

carti destinatiiVia

Vă spuneam că ideea nu e chiar nouă. Anii trecuți, în 2014, respectiv în 2013, cei de la Cheapflights au comandat, de exemplu, alte două infografice legate de cărți și concedii. Cel din 2014 se numea A bookworm”s Travel Guide și mergea pe ideea de a ne planifica vacanța în funcție volumele noastre preferate. Iar cel din 2013, A Children’s Book Guide to Travel, avea cam același principiu, dar se axa pe lecturile favorite ale copiilor. Le aveți mai jos. Mi se pare surse faine de inspirație.

ghid de calatorie pentru cititori

Via

ghid de calatorie pentru cititori copii

Via

Sursă imagine principală

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *