Abia am aflat de o aplicație interactivă care se ocupă de operele lui Edgar Allan Poe, cu un design fain și o muzică ce încearcă să recreeze auditiv lumea bântuită a scrierilor atât de cunoscutului Poe. Vestea bună este că momentan dezvoltatorii acesteia au dat-o spre download gratuit (deși în mod obișnuit costă 3.99 $). Vestea mai puțin bună pentru posesorii de Android este că iPoe este disponibilă numai pentru IOS.

iPoe este un mod nou, digital și interactiv, de a citi textele lui Edgar Allan Poe. Aplicația este realizată de cei de la Play Creatividad, în colaborare cu PadGadget și AppAdvice și a câștigat în 2012 premiul Best Fiction App la Publishing Innovation Awards.

Eu mi-am downloadat iPoe – căci mi-a trezit curiozitatea – și vă pot spune că merge destul de bine, îți poți alege să citești The Oval Portrait, The Tell-Tale Heart, Annabel Lee sau The Masque of the Red Death, în engleză, spaniolă sau franceză, are niște animații simpatice, înfricoșătoare evident, iar muzica mi s-a părut destul de potrivită povestirilor (aceasta se schimbă după ce ai trecut de la o poveste la alta sau de la un capitol la altul). În plus, dacă nu știi prea multe lucruri despre scriitor (deși mă îndoiesc), poți afla dintr-o biografie.

Există și volumul al II-lea al iPoe, însă cu plată.

Deși îmi place tare mult ideea, recunosc că nu aș citi astfel pentru prima dată Poe, căci mi-ar distrage atenția. Însă pentru o recitire merge de minune.

Voi ați încercat iPoe?

via Ebook Friendly

 

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *