Dacă sunteți fani Edgar Allan Poe, atunci o să vă placă asta.

În filmulețul de mai jos  – “A night with Edgar Allan Poe”, din 1970 – îl puteți asculta (și vedea) pe Vincent Price interpretând patru povești cunoscute de-ale autorului american: Inima care-și spune taina, Sfinxul, Butoiul de Amontillado, Groapa și pendulul.

Pe Vincent Price s-ar putea să vi-l amintiți din rolul Inventatorului din Edward Scissorhands sau de pe Thriller-ul lui Michael Jackson din 1982 – da, el e cel cu râsul sinistru – însă chiar dacă nu vi-l amintiți, e musai să apăsați pe play și să ascultați măcar una din povești. Noi recomandăm Groapa și pendulul, care începe la minutul 37 . Price își intră în rol cu toată teroarea pe care ai aștepta-o de la un condamnat la moarte din timpul Inchiziției. Și dacă nu vă uitați, ci doar ascultați, tot o să vă ridice părul pe ceafă (cel puțin în ultimele 5 minute – wow).

E o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că o poveste cu adevărat creepy nu are nevoie de efecte speciale și găleți de sânge fals, ci doar de un actor bun și o poveste faina.

The Inquisition is in the hands of its enemieeeees!

Via Dangerous Minds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *