confruntari rap intre scriitori

Citești tu liniștit dimineața presa și dai peste o chestie care se numește Epic Rap Battles of HistoryTe pune sfântu’ să dai click pe link și gata, ziua ți-e compromisă. Nu de alta, dar băieții care fac clipurile respective au fost activi – patruzeci și trei de video-uri existente pe canalul lor YouTube. ”Bătăliile” rap au loc între personalități din domenii variate: istorie, literatură, știință, sport, afaceri, muzică, film, politică. Sunt incluse și câteva confruntări între personaje fictive din benzi desenate, literatură sau film. 

Seria este gândită foarte bine și are ca unic scop amuzamentul. Astfel, se iau doi rapperi, se costumează, se accesorizează și machiază astfel încât să semene cu personajele (reale sau fictive) pe care vor să le interpreteze, se învață replicile pe care și le vor da (după ce le-au scris, d’oh!) și se filmează. Ce iese e interesant, vă garantez :).

confruntari rap intre scriitori

Sursa

Eu am început cu video-ul Edgar Allan Poe versus Stephen King – se ”luptă” pentru titlul de maestru horror, bineînțeles. Interpretări de Zach Sherwin și George Watsky. Versurile sunt foarte mișto, majoritatea luate din operele sau întâmplările reale din viețile celor doi și sunt puse fain în context. Cine credeți că va câștiga confruntarea rap? 🙂

Ah, da, mă bucur că au pus subtitrarea, altfel, la viteza cu care își dau replicile, ar fi fost posibil să nu prind toate poantele :).

Pasionată de literatură cum sunt, după ce am văzut clipul de mai sus de vreo două ori, m-am uitat pe canalul lor să văd ce alți scriitori au avut confruntări rap. Din păcate, mai este doar un video cu scriitori: Doctor Seuss (Theodor Seuss Geisel) versus Shakespeare (”bătălie” mai veche, din 2011).

Din fericire, nu coboară sub nivelul celei de mai sus.

Ei, cum vi se par?

Trecem mai departe, chiar dacă nu mai avem scriitori-rapperi la orizont. Patru personaje fictive în două confruntări care mi-au plăcut: Gandalf versus Dumbledore și Batman versus Sherlock Holmes. Ciuliți urechile :).

 

Acum aș avea chef de ceva confruntări rap între scriitori români. Oare ce rapperi ar putea să scoată ceva fain între un Eminescu și-un Macedonski? Sau între un Sadoveanu și-un … Slavici? Camil Petrescu versus Mircea Horia Simionescu :). Mai ziceți și voi ce ați vrea să vedeți, poate ne aude cineva :).

 

Surse: nydailynews.comyoutube.comepicrapbattlesofhistory.com

Sursă imagine principală

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *