Că vă place sau nu Edgar Allan Poe, sunt sigură că vă tentează să-l vedeţi jucat de John Cusack (High Fidelity, Identity, Being John Malcovich) într-un nou film. În altă ordine de idei eu chiar vreau să-l văd, mai ales că filmul promite, şi aici de reţinut că e regizat de James McTeigue (aka regizorul lui V for Vendetta), să nu fie doar un thriller, ci să aducă pe peliculă elementele de macabru, cu mister şi poezie, ale maestrului Poe.

Filmul, care urmează să apară în primăvara lui 2012, pleacă de la utimele zile din viaţa reală ale lui Poe, a cărui moarte nu s-a dezis de misterul şi tenebrele imaginate de autorul Casei Usher, al Călătoriilor Imaginare şi al povestirilor incluse în Scurtă discuţie cu o mumie. Mai exact, în octombrie 1849, E. A. Poe dispare fără urmă câteva zile, ca să apară apoi destul de răvăşit pe o stradă din Baltimore, în haine care nu erau ale lui. La 4 zile după această întâmplare, moare la Washington College Hospital.

Cam asa trebuia să arate maestrul Poe după dispariţia lui tulbure

Considerat tăticul romanelor moderne cu crime misterioase (thrillere, fantasy-uri etc.), al povestirilor şi seriilor horror, în filmul lui McTeigue, Poe cel dispărut misterios se întoarce în Baltimore pentru a clarifica crimele care au avut loc în timpul absenţei lui şi care par să-l incrimineze. Cel mai interesant e că aceste crime sunt inspirate de scrierile lui, iar acum scriitorul însuşi, împreună cu un dedectiv, încearcă să descurce iţele, să găsească criminalul şi să-şi salveze iubita. Romantic, nu? 🙂 Şi, sper eu, suficient de sinistru şi întunecat, muhaha 🙂

John Cusack & The Raven

Au apărut şi primele imagini ale filmului aflat acum în postproducţie, iar până în martie 2012, să ne amintim cum a început totul, cu un Raven şi un Nevermore:

Then upon the velvet sinking, I betook myself to linking
Fancy unto fancy, thinking what this ominous bird of yore
What this grim, ungainly, ghastly, gaunt and ominous bird of yore
Meant in croaking “Nevermore.”

Au mai tot fost Raven-uri ecranizate după scenariile lui Poe. Voi aţi văzut vreunul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *