În weekend, 17 & 18 mai, are loc Made in RO -Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest (etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai. La doar doi pași de Hanul lui Manuc). Am selectat pentru voi câteva cadouri pentru iubitorii de cărți, inspirate de povești urbane: cu căsuțe și ferestre vechi, povești transpuse în realitate, păpuși inspirate din personaje de carte și câteva accesorii care nu ar strica în decorul unui bookaholic.

Una ca Luna - Designist

Căni de porțelan pe care vei regăsi poate și fereastra ta preferată din București: “Conceptul colecţiei Ferestre din Bucureşti vă propune un joc de vânătoare de ferestre prin Bucureşti. Am creat o mică hartă pe care se regăsesc străzile, iar fiecare obiect din colecţie are numărul şi denumirea străzii unde puteţi găsi fereastra aleasă.”, ne-a povestit artista Anca Vintilă Dragu, creatoarea Una ca Luna.

Una ca Luna - Made in RO - Designist (1) Una ca Luna - Made in RO - Designist (3)

Despre poveștile ultrascurte Zâmburi (proiect creat de Adriana și Ștefan Liuțe) ați citit deja pe Bookaholic. La Made in RO poveștile sar în realitate: ilustrațiile super simpatice ale felicitărilor te așteaptă acum pe tricouri. Mai mult, vii în weekend la Impact Hub și îți creezi chiar tu tricoul – afli tot aici. La orice tricou personalizat pe placul tău primești cadou felicitarea din care e inspirat! Zamburi - Made in RO - Designist (7)

Tricouri Zâmburi FB-01

Paznicul felicitărilor și tricourilor va fi Părălel, personajul-surpriză coborât dintr-o ilustrație Zâmburi, creat de Lia Rădoi.

Zamburi - Made in RO - Designist (4)

Aporpo de decor, v-am găsit cel mai frumos fotoliu de citit, un super pouf și un raft ce implică Porumbelul comunitar de București. Le luăm pe rând 🙂

Povesti urbane - Made in RO - Designist (4)Fotoliu personalizat de designerul Irina Neacșu (thecraft LAB), din colecția H.O.M.E.

Noutati careCutare - Made in RO - Designist (4)Poufillusion, cu pattern geometric,100 x 100 x 110 cm. Semnat .care?Cutare.

Cai-verzi-pe-pereti-Made-in-RO-DesignistPorumbelul comunitar a fost transformat în raft metalic de designerii Cai verzi pe pereți.

În geantă urban cool să vă purtați cărțile sau tableta? Avem două propuneri de la .care?Cutare, ambele implică o vulpiță.

careCutare - Made in RO - Designist Noutati careCutare - Made in RO - Designist (2) Vulpita careCutare - Designist

Vine vara, plimbările se întețesc, party-urile (literare și nu numai) la fel. Cu ce ne îmbrăcăm? Ilustratoarea Alice imprimă pe mătase naturală povești inspirate din mitologia românească. Noua ei colecție se numește chiar Mythologica.

Alice Designist (1) Alice Designist (3)

Cât despre accesorii fashion, am descoperit cercei ce poartă cu ei povestea și farmecul caselor vechi din Cotroceni, dar și un statement frumos. Îi dăm cuvântul designerului Alina Simion:

“Trăim într-o lume mereu grăbită, aproape sufocantă, dar fiecare om are, bine ascunsă, “căsuţa” sufletului, grandioasă sau doar cochetă, cu geamuri mici sau mari, cu uşi ferecate sau larg deschise. Acolo învăţăm să reinventăm urbanul.“, spune designerul Alina Simion.

Urban-Interior-Made-in-RO-bijuterie-Designist-14 Urban-Interior-Made-in-RO-bijuterie-Designist-17

Vă mai spuneam de păpuși. Nu ne-a venit inițial să credem că sunt Made in RO , pentru că au un look scandinav, japonez. Creatoarea lor este Raluca Dobrescu și a început să le coasă după câțiva ani de experiență în domeniul bancar.

Abbit + Bear (1)

Păpușile Abbit + Bear par “desenate” pentru fashioniste și copii frumoși. Foarte sincer, o astfel de păpușă te va inpira, și adult fiind, pe raftul de acasă. Pentru că poate întruchipa un personaj. Raluca ne-a mărtusit că a fost fascinată de creațiile vestimentare ale personajelor din Ubik, al lui Philip Dick, dar și de moda stradală atât de avangardistă a Los Angeles-ului, unde a locuit o vreme.

Abbit+Bear-Designist-1

Am început prin a depăna povestea a doar câtorva obiecte de design românesc, care mâine și poimâine, 17 și 18 mai, așteaptă să fie descoperite la Made in RO -Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai. La doar doi pași de Hanul lui Manuc.

cover foto Made in RO pentru site Obiecte care ți spun povești despre spațiul în care trăiești. În weekend, la Made in RO!

Povestea o veți continua voi. Întâi și întâi trebuie să ajungeți aici. Vă așteptăm!

Locatia Impact Hub Bucharest made in RO 4 Obiecte care ți spun povești despre spațiul în care trăiești. În weekend, la Made in RO!

Un comentariu
  1. Monica

    Buna ziua. Ma intereseaza si pe mine daca mai faceti papusi din carpa. Am incercat sa va caut pe fb, dar fara succes. Si gentutele sunt super intetesante 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *