Pentru că Bucureștiul e oricum, dar plicticos, nu.

Pentru că e plin de oameni colorați și cu toții avem arhive întregi de povești cu taximestriști, cerșetori, administratorul de bloc, o beție și o mahmureală, cautatul unui apartament de închiriat și multe, multe altele.

Și pentru că, atunci când o mână de scriitori buni se apucă sa povestească despre București, rezultatul trebuie să ajungă și la noi în bibliotecă.

Bucharest Tales este o antologie de texte în limba engleză despre București, care va fi lansată vineri, 16 septembrie, de la ora 17.00, la Institutul Cultural Român. Antologia este publicată de New Europe Writers (Polonia/Marea Britanie), care a publicat deja Warsaw Tales (1 și 2), Prague Tales și Budapest Tales.

Printre autorii peste care o să dați în antologie se numără Mircea Cărtărescu, Traian T. Coșovei, Dan Lungu, Ioana Ieronim, Adrian Păunescu, Ioan Es. Pop, Simona Popescu, Doina Ruști, Stelian Tanase, și câțiva autori străini, printre care Mike Ormsby din Marea Britanie, care a mai scris despre România, printre altele în volumul Never Mind the Balkans, Here’s Romania.

La lansare prezenți și câțiva dintre scriitorii publicați în antologie,  care vor citi din textele proprii, iar de la 18.30, petrecerea se mută la librăria Anthony Frost.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *