Vă amintiți de proiectul ”We Are Here”? Vă povesteam despre el în aprilie, când am aplaudat împreună prima inițiativă de crowdfunding majoră din România și am avut posibilitatea de a ne implica în susținerea festivalurilor independente dragi nouă.

Prima ediție a avut succes, strângând, timp de 3 săptămâni, peste 8.500 de oameni care să doneze pentru cele 8 festivaluri ce aveau nevoie de ajutorul nostru.

Acum, platforma revine și cheamă la înaintare pe toți cei din industria creativă care au nevoie de susținere și de finanțare.

Cui se adresează acest ”Call for entries”?

Dacă aveți o idee creativă care să producă un rezultat concret, cu o dată de finalizare bine definită, echipa de la ”We Are Here” te așteaptă să le povestești despre proiectul tău.

Festival cultural, lansarea unui album, tipărirea unei cărți sau un eveniment de popularizare a științei – trebuie doar să se încadreze într-unul din următoarele domenii: Film, Teatru și Dans, Muzică, Publishing, Design și Expoziție, Urban, Educație, Știință și Tehnologie.

Dacă aveți nelămuriri, intrați pe site și vedeți tot ce trebuie să faceți pentru a derula o campanie de crowdfunding la noi.

 

Ce este diferit acum, în partea a 2-a?

În We Are Here 2.0, crowdfundingul vine cu toate ingredientele: recompense pentru donatori, 8 categorii creative, o multitudine de canale media pentru prezentare – un pitch video, galerie foto și spațiu de dialog cu susținătorii. Toate acestea, dar și ceva pe lângă: finanțare flexibilă, comision opțional, campaign insights.

 

Mai sunteți aici? 🙂

și-a încheiat studiile de licență la Facultatea de Litere, UB, Literatură Universală și Comparată, iar pe cele de masterat la SNSPA, Antropologie. În prezent, este redactor colaborator la „Suplimentul de cultură”, „DLITE”, „Revista Arte și Meserii” etc. Printre altele, managerul proiectului „Carte peste carte” al Asociației Paspartu. Editor, coordonează colecția „n'autor”, de literatură română contemporană de la Editura Nemira.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *