Miercuri, 21 noiembrie 2012, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului Trofeul Arthur pentru literatură pentru copii. Concursul de creație li s-a adresat atât scriitorilor debutanți, cât și celor consacrați, iar juriul a fost format din Florentina Sâmihăian, Simona Popescu, Elisabeta Lasconi, Roxana Jeler și Mircea Vasilescu.

Concursul a avut cinci câștigători:

–          secțiunea poezie: Călin-Andrei Mihăilescu, Poezoo. Ce fac animalele când le faci

–          secțiunea proză scurtă: Laura Grünberg, Să creștem mici

–          secțiunea roman: Daniela Kluz, Alfie, Ancuța Maria Milchiș, Clubul de vacanță

–          câștigătorul Trofeului Arthur: Florin Bican, Reciclopedia de povești cu rimă și fără tâlc

Prima ediție a concursului a avut doi câștigători la secțiunea de roman, premiul împărțindu-se între aceștia. Pe lângă premiile în bani, câștigătorul Trofeului Arthur urmează să fie publicat la Editura Arthur la începutul anului 2013.

Organizatorii au anunțat și începutul celei de-a doua ediții a concursului Trofeul Arthur, care se va desfășura începând de la 1 decembrie până la 1 iulie 2013, așa că dacă suneți pasionați de literatură pentru copii, citiți cu atenție mai departe.

Participanții sunt rugați să trimită manuscrisele pe adresa concurs@editura-art.ro până pe 1 iulie. Condițiile de participare și normele de redactare pe care trebuie să le respecte pot fi găsite în Regulament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *