Trăim într-o lume nebună, într-un secol al vitezei în care mulţi au senzaţia că a fi grăbiţi tot timpul, a avea mereu ceva urgent de făcut e un lucru bun, înseamnă că au o viaţă plină, activă. Aud în jur tot mai multe persoane care recunosc cu seninătate că se plictisesc să citească o carte sau că nu au răbdare să urmărească un film de la început până la sfârşit, spunând cu preţiozitate că „ sunt atât de multe de făcut şi atât de puţin timp”.

Mulți au observat acest fenomen şi au încercat să-l înţeleagă şi să-l explice, prin prisma domeniului lor de activitate. Nu ştiu dacă psihologii, sociologii, psihiatrii şi cercetătorii britanici 🙂 au găsit răspunsul sau soluţia. Ceea ce vreau eu să vă prezint astăzi este o carte care încearcă să facă haz de necaz pe acest subiect: Life in five seconds – over 200 stories for those with no time to waste (şi iată cum generaţia „3 minute” devine îngrijorător generaţia „5 secunde”), apărută la editura Quercus din Londra, la începutul lui noiembrie.

Poate nu întâmplător, carte este un produs al H-57, o agenţie de publicitate şi design din Milano axată pe designul contemporan, tipografie şi ilustraţii. Gianmarco Milesi şi Matteo Civaschi sunt doi publicitari cu experienţă bogată căpătată în firme de renume din domeniu şi în multiple campanii. În toţi aceşti ani, au văzut cu siguranţă destule studii care i-au ajutat să cunoască publicul.

Cartea este alcătuită dintr-o înşiruire de pictograme ingenioase, pline de umor şi la obiect care prezintă evenimente importante din istoria omenirii, personalităţi culturale sau politice, invenţii şi minuni ale naturii. De la Moş Crăciun la Satana, de la Beethoven la Bill Clinton, de la dinozauri până la Pulp Fiction, totul ne este prezentat într-un mod minimalist, ilar, care încearcă să lase deoparte detaliile inutile. Iată ce spun despre carte creatorii ei:

’’In today’s caffeine-charged, jet-fuelled, celebrity-a-minute world, who actually has the time to learn a thing or two? C’mon, let’s face it, life’s too bloody short. What you need is instant knowledge. This is the perfect gift for anyone with a sense of humour… and a short attention span.”

Iată câteva fragmente din carte. Sper că veţi avea timp şi răbdare să le vedeţi! 🙂

sursa

Satana – sursa

sursa

sursa

Bill Clinton – sursa

sursa

Alfred Hitchcock – sursa

sursa

sursa

Punk! – sursa

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *