4thEstate este o editură britanică fondată în anul 1984 de Victoria Barnsley, achiziţionată de HarperCollins în 2010 şi este văzută ca una dintre cele mai inovatoare şi eclectice din domeniu. Şi-a făcut o reputaţie din publicarea unei mari varietăţi de titluri dintre cele mai apreciate de critici şi printre cărţile publicate se numără, de exemplu, romanul Freedom al lui Jonathan Franzen, The Emperor of All Maladies scrisă de Siddhartha Mukheriee şi câştigătoare a Premiului Pulitzer pentru non-ficţiune.

Am găsit un minunat film de promovare a editurii, lansat cu ocazia aniversării a 25 de ani de existenţă, numit This Is Where We Live şi produs de Apt Studio şi Asylum Film. Filmul a fost făcut în stop-cadru de nişte animatori entuziaşti care au lucrat la el timp de 3 săptămâni şi au folosit la realizarea lui “personaje” din hârtie. Ideea mi s-a părut foarte potrivită pentru a descrie lumea unei edituri, unde totul se învârte în jurul cărţilor. Sper să vă facă plăcere această călătorie printr-un oraş literar plin de viaţă!

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *