Zilele trecute, am avut bucuria de a vedea în curtea unor prieteni ce locuiesc în apropierea pădurii un animal tare drăgălaș și scump la vedere pentru locuitorii orașelor: un arici. Întâlnirea cu creatura plină de țepi mi-a adus zâmbetul pe buze și mi-a trezit amintiri din copilărie, căci într-o vară de atunci am găsit în grădina unor vecini o întreagă familie de arici, pe care i-am urmărit toată ziua cu maximă încântare și curiozitate. Cu gândul ăsta în minte, m-am hotărât să-mi găsesc un obiect cu imaginea unui arici, care să-mi înveselească zilele de toamnă.

Probabil vă veți întreba ce legătură asta cu cărțile, așa că am să vă explic. Căutând pe internet, am descoperit tot felul de alăturări ale acestui animăluț haios cu cărțile și, gândindu-mă că nu sunt singura care se entuziasmează la vederea unui arici pasionat de lectură (cine ar fi crezut?), mi-am zis să vă arăt și vouă imagini care să vă binedispună sau obiecte care să aibă legătură întru-un fel sau altul cu lumea cărților și cu cititul.

În primul rând, priviți cât de drăguțe sunt ilustrațiile din diverse cărți sau de aiurea în care aricii sunt cufundați în lectură! Oare care or fi preferințele lor literare? Le-or fi plăcând cărțile despre natură, cele de aventuri? Poate nu se dau în lături nici de la volumele care tratează probleme existențiale. Normal că și ei merg să-și cumpere cărți sau să împrumute, ce credeați?

sursa

sursa

sursa

sursa

sursa

Puteți folosi fără teamă aricii și pe post de semn de carte, nu vă vor înțepa și nici nu vor zgâria filele, căci sunt făcuți din fetru sau pictați pe hârtie. Adorabili, așa-i?

sursa

sursa

sursa

sursa

Micuții țepoși sunt aliați de nădejde și atunci când vine vorba despre sprijinirea cărților, așa că îi puteți strecura pe orice raft și nu doar în camera copiilor.

sursa

sursa

sursa

Se pare că au ceva legături și cu lumea modei, altfel cum se explică apariția lor pe diverse obiecte vestimentare, care mai de care mai simpatice? Fiindcă e de-al meu, m-am îndrăgostit pe loc de ariciul ochelarist, dar aș purta cu plăcere și tricoul cu cititorul din pădure și șosetele cu ariciul care nu se îndură să lase cartea jos din mână.

sursa

sursa

sursa

Am găsit chiar și o jucărie pufosă și nu țepoasă, care ar putea deveni preferata copilului tău și l-ar putea face să citească mai mult, doar nu se va lăsa mai prejos ca prietenul lui din fetru când vine vorba de povești!

sursa

Ceaiul ăla delicios și numai bun în zilele reci, pe care îl beau chiar și aricii, așa cum am văzut în ilustrațiile de mai sus, vine în ceainicuri speciale și se bea din căni super simpatice.

sursa

sursa

sursa

sursă imagine principală

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *